prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Radionica o prepoznavanju lažnih vijesti

U ponedjeljak 9 svibnja u 17.30 sati u Knjižnici Knežija u Zagrebu održat će se radionica pod nazivom “Lažne vijesti! Kako ih prepoznati?”

U današnje vrijeme medijska pismenost je prijeko potrebna. Suvremena komunikacijska tehnologija, poput društvenih mreža (You Tube, Twitter, Instagram, Facebook) omogućila je brz i lak protok informacija. Lažne vijesti plasiraju se i putem ostalih medija. Društvene platforme ne navode izvore informacija pa je stoga teško odrediti vjerodostojnost pošiljatelja i njegove ciljeve. Kako možemo prepoznati lažne vijesti? Koje su tehnike njihova uočavanja? Koje su posljedice njihova dijeljenja? Kako postati digitalno odgovoran?

Radionicu će voditi Irena Petrović, diplomirana novinarka, članica Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu, koja je posvećena projektima namijenjima prvenstveno djeci i mladima.