prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Radionica u sklopu kampanje “Čitaj mi!”

Učenici 3.a razreda OŠ „Antun i Stjepan Radić“ Gunja danas u knjižnici sudjelovali su na radionici u sklopu kampanje „Čitaj mi!“ Radionicu je pripremila i vodila školska knjižničarka Anita Tufekčić u suradnji s učiteljicom Mirjanom Franić Mehičić.

Kampanja “Čitaj mi!” pokrenuta je u Europskoj godini čitanja naglas (2013.) s ciljem da promicanje rane pismenosti i kulture čitanja u obiteljima kontinuirano se provodi i u nadolazećim godinama; kako bi čitanje postalo stalnom aktivnošću u hrvatskim obiteljima. Knjige za svu djecu – sva djeca imaju pravo na pristup slikovnicama i knjigama, svakom djetetu treba omogućiti da mu se čita i razvijanje uz čitanje.

Učenica Tia Ahmetović naglas je učenicima pročitala slikovnicu „Mišini novi prijatelji“. Ovo je jedna topla priča o radosti, ali i mukama stvaranja te održavanja novih prijateljstava. Savršena slikovnica koja pomaže djeci pri snalaženju u društvenim situacijama i razumijevanju važnosti prihvaćanja i uključivanja drugih. U ovoj priči djevojčica Miša je izrađivala i načinila cijelo društvo jako zabavnih prijatelja. To su bili mali robotići. Uslijedio je radni zadatak gdje su učenici  izrađivali svog robotića.

Za kraj radionice, učenici su bili podijeljeni u grupe gdje su dobili sličice s likovima iz edukativne igre „Pričam ti priču“ i edukativne igre „Pametne kocke“. Zadatak je bio napisati kratku priču na osnovi jedne sličice ili više njih. Izdvajaju priču učenika Jusufa Šabanović pod nazivom „Selo ljubavi“.

Selo ljubavi – autor Jusuf Šabanović, 3.a

U jednom selu koje se zvalo „Selo ljubavi“ svi su ljudi bili zaljubljeni. Ali bio je jedan poseban par koji je uzgajao ljubavno cvijeće. To cvijeće je moglo po legendi reći ljudima tko ih voli… Jednog dana, mještanin sela Pero došao je kupiti jedan cvijet, jer je želio saznati tko njega voli. Kad je došao kući pitao je cvijet tko ga voli.  „Cvijete, možeš li mi reći tko me voli?“ – pita Pero.  Cvijet je mucao : „Ma, Ma…“

Pero je mislio da je Marija, Marta ili čak Mara. Ali ne, onda se sjetio Mirte. Pa da, Mirta je sama a i gleda me ko’sladoled. Otišao je do Mirte i kucnuo joj na vrata. Mirta je izašla i poljubila ga u obraz i onda su ušli u kuću i zaljubili se. Nakon devet mjeseci su se vjenčali a nakon jedne godine su dobili dijete i živjeli sretno do kraja života.