prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Radionica za knjižničare i nastavnike njemačkog jezika

Do 20. veljače možete se prijaviti na radionicu u organizaciji Goethe-Instituta Kroatien za knjižničare i nastavnike koja će se održati u subotu, 2. ožujka 2024. godine od 9 do 13 sati.

Makerspace može biti posebno opremljena i uređena prostorija u knjižnici ili u školi, u kojoj korisnici ili učenici različitih dobnih skupina i interesa progra-
miraju, slažu, lijepe, popravljaju odnosno kreativno stvaraju. Makerspace isto tako može biti i kutija u kojoj se nalazi robot koji se može programirati, uređaj koji može navesti bananu da svira ili kocke kojima se može izgraditi i programirati robot.

Knjižnica Goethe-Instituta Kroatien zainteresiranim knjižnicama i školama besplatno posuđuje makerspace-setove koji sadrže sve potrebne materijale, opremu i upute za rad s djecom i mladima u različitim STEM-područjima. Osim toga želi dati i podršku knjižničarima i knjižničarkama te nastavnicima i nastavnicama njemačkog jezika u radu sa makerspace-setovima u knjižnici i u učionici.
Iz tog razloga organizira radionicu pod nazivom „Makerspace u knjižnici i nastavi njemačkog jezika“, na kojoj će sudionici i sudionici upoznati različite vrste jednostavnih robota, naučit će ih koristiti i programirati i na kraju razviti jednostavne ideje za njihovu primjenu u knjižničnoj i nastavnoj praksi.

Radionicu vode Gordana Šutej, knjižničarka u OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Duga Resa, i Yvonne Klietz, savjetnica za nastavu u Goethe-Institutu Kroatien.

Više informacija, kao i obrazac za prijavu, možete pronaći na mrežnim stranicama Goethe-Instituta Kroatien.