prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

“Razglednica moga zavičaja”

“Razglednica moga zavičaja” eTwinning je projekt koji je proveden prošle školske godine, a čiji je autor učiteljica Sandra Vuk. Učenici tadašnjeg 3.a razreda Osnovne škole prof. Filip Lukas Kaštel Stari, pridružili su se projektu.

 

Cilj projekta bio je potaknuti učenike da istražuju svoje mjesto i zavičaj. Kao dio odabranih aktivnosti, učenici su kroz istraživačke radove učili o svome zavičaju, a zatim su te radove predstavili drugim školama uključenim u projekt. Zadatak je bio obraditi četiri odabrane teme, a 3. a razred odlučio je predstaviti: kulturne znamenitosti, glazbu i praznike u Kaštelima i zavičaju kroz godišnja doba.

Fotografirali su, a zajedno s učiteljicom obrađivali fotografije i izrađivali e-razglednice koje su slali u već dodijeljene škole. Također su istraživali putem interneta, crtali, slikali i na kraju izrađivali plakate i razglednice koje su potom slali poštom. Cilj svega toga bio je da djeca kroz nastavu upoznaju svoje zavičaje, ali i da nauče uočavati i uspoređivati ​​sličnosti i razlike između zavičaja.

Njihove prve e-razglednice bile su sastavljene od fotografija školskog vrta u jesen i berbe maslina. Sljedeće razglednice poslali smo poštom i u njima su zabilježili božićne običaje u svojoj školi. U sklopu nastave glazbene kulture istraživali su o glazbi u Kaštelima i napravili razglednice s tom temom. Dio razglednica su slali i putem projekta koji se provodio u 2018./2019. školskoj godini. Slikovnica moga zavičaja, grada i razreda. Slikovnica se vratila popunjena u naš razred gdje smo imali priliku pregledati uratke ostalih razreda i škola. Nakon božićnih blagdana poslali su e-razglednice s temom Uskrsa i tom su prilikom partnerima čestitali blagdane. Tijekom online nastave djeca su se samostalno fotografirala na temu “Proljeće u mom zavičaju” i  izrađivala kolaž fotografija koje su potom objavili na Twinspaceu projekta.

Dobili su puno e-razglednica i iz drugih škola, posebno tijekom praznika, dok su neke stigle poštom. Ove godine projekt je također dobio oznaku kvalitete na eTwinningu, što je dokaz da je dobro izveden. Djeca su uživala u ovom načinu učenja i upoznavanja novih sadržaja, a raduju se novim projektima i ove školske godine.