prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Razredi prijatelji

Živimo u vremenu kada su internet i informacijsko-komunikacijska tehnologija postali svakodnevni dio slobodnog i radnog vremena. Zbog toga smo mi, učiteljice Željka Krizmanić i Mirela Dubravac Jalšovec, osmislile projekt kojim smo nastojale koristiti blagodati IKT za razvijanje socijalnih vještina.

Učenici 4. razreda Područne škole  Kozarac i učenici 4. razreda OŠ “Matija Gubec“ iz  Čeminca, pod vodstvom učiteljica Željke Krizmanić i Mirele Dubravac Jalšovec, tijekom šk.godine 2019./2020. marljivo su radili na  projektu Razredi prijatelji.

Cilj je projekta  razvijati komunikacijske vještine te se povezati s drugima u školskoj zajednici, odnosno s učenicima s kojima će od iduće školske godine pohađati predmetnu nastavu. Projekt je ostvaren na različite načine. Učenici su se osobno upoznali krajem prosinca 2019.godine.

Odlazak na Advent u Osijeku bio je prilika za zajedničku igru i  druženje uz obilazak božićnog sajma. Na satu likovne kulture jedni drugima su izrađivali i pisali prigodne čestitke. Na satu hrvatskoga jezika spoznali su pravila o pisanju pisma te su upoznali način korištenja računala slanjem elektroničke pošte. Tijekom nastave na daljinu nastavili su s razmjenjivanjem poruka koje su mogli pročitati putem poveznica na virtualne panoe. 

Videokomunikacijom na satu razrednika nastavljena je virtualna suradnja i nakon završetka nastave na daljinu. Za realizaciju projekta prvenstveno je bio planiran zajednički odlazak u Školu učenika u prirodi u Splitu gdje bi se učenici još više zbližili tijekom zajedničkog učenja i druženja, međutim pojavom virusa Covid 19 taj plan nije ostvaren. No, to nije spriječilo ostvarenje ostalih planiranih aktivnosti i uspješno prilagođavanje novonastaloj situaciji. 

Ovim projektom učenici su razvijali socijalne i komunikacijske vještine i odgovorno primijenili informacijsko-komunikacijsku tehnologiju u svrhu razvijanja zajedništva.