prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

(Re) interpretacija umjetničkog djela

U splitskoj I. gimnaziji pod mentorstvom profesorice Josipe Vujčić, učenici su za vrijeme nastave na daljinu ovaj izazov iskoristili za organizaciju virtualnih maškara. Maškare su bile toliko uspješne da je njihova profesorica odlučila ponoviti zadatak i narednih godina, ali u sklopu nastave Likovne umjetnosti.

Za vrijeme nastave na daljinu i učenja u karanteni, na društvenim mrežama osvanuo je zanimljiv izazov – tussenkunstenquarantaine (između umjetnosti i karantene). Zadatak je bio odglumiti jedno umjetničko djelo i objaviti ga na društvenim mrežama. Izazov su prihvatili ljudi iz svih dijelova svijeta, pokazao se zabavan i popularan. Nastao je niz šaljivih, kreativnih fotografija s ukućanima u glavnoj ulozi.

Prvaši se bave temom portreta i autoportreta pa za domaću zadaću uvijek nastaju nove i originalne (re)interpretacije. Osim što je ostvaren ishod iz kurikula Likovne umjetnosti (SŠ LU B.1.1. – Učenik/ca analizira umjetničko djelo koje se uklapa u teme „Ljudsko tijelo u likovnoj umjetnosti” i „Pogled na svijet” te izražava kritički stav), zabava je zagarantirana. Na poveznici može se pogledati samo mali dio galerije radova koji mogu potaknuti da se s učenicima prihvati ovaj izazov.