prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Recycling Art

Učenici Osnovne škole Ljudevita Gaja u Zaprešiću bili su uključeni u međunarodni jednogodišnji projekt “Recycling Art”. U projekt je bilo uključeno 10 škola iz Hrvatske, Italije, Španjolske, Turske, Slovačke i Grčke.

Projektom “Reciklažna umjetnost” podignuta je svijest o očuvanju okoliša recikliranjem i ponovnom upotrebom otpada. Tijekom školske godine, učenici su naučeni kako reciklirati te što recikliranje znači za očuvanje okoliša i planete. Upoznati su kako se otpad pretvara u različite umjetničke svrhe. Projektom je osviješten obrazovni i umjetnički aspekt s posebnim naglaskom na kritičko razmišljanje i kreativno učenje. Ciljevi projekta su bili poticanje svijesti učenika, učenje kako reciklirati te iskoristiti svakodnevni otpad u umjetničke svrhe. Učenici su aktivno sudjelovali u procesu učenja u raznim aktivnostima i metodama (izrada reciklažnih slikovnica i glazbenih instrumenata, lutaka za lutkarsku predstavu itd.).

Ključni rezultati su uspješno razvijanje ekološke svijesti te razvoj kreativnog rada i kritičkog razmišljanja. Učenici su na zabavan i kreativan način došli do važnih i novih spoznaja. Rezultate zajedničkog rada objedinili su u e-Knjizi koja se može prelistati i na zadnjoj stranici pogledati izložbu radova i poslušati pjesmu projekta “Let’s recycle every little thing!”.