prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Sudjelovanje Industrijske strojarske škole u regionalnoj online konferenciji “Budućnost za mlade”

Na Svjetski dan srednjoškolaca, 17. studenoga 2020. godine, Industrijska strojarska škola iz Zagreba sudjelovala je u regionalnoj online konferenciji pod nazivom “Budućnost za mlade” koju su organizirali Status M i CARE International Balkans kao dio projekta “Inicijativa mladića”.

Cilj ove konferencije bio je okupiti sve važne dionike/ce kako bi se prezentirala najnovija dostignuća projekta “Inicijativa mladića”, ali i pokrenula platformu za društveni pokret pod nazivom “Budućnost za mlade”. Pokret je to koji okuplja različite glasove nastavnika/ica, roditelja, neformalnih grupa građana/ki, mladih, predstavnika/ca civilnog društva i ostalih dionika/ca oko istog cilja – zagovaranja obaveznog obrazovanja za mlade o prevenciji nasilja, rodnoj ravnopravnosti, životnim vještinama i zdravim životnim stilovima u školama Zapadnog Balkana.

U raznolikom programu konferencije održane su i panel rasprave, po zemljama uključenim u projekt, na temu prevencijskih programa u srednjoškolskom obrazovanju i važnosti sustavnog učenja o rodnoj ravnopravnosti i zdravim životnim stilovima. U panel raspravi u Hrvatskoj ispred Industrijske strojarske škole sudjelovala je strukovna učiteljica Kristinka Lemaić, dok su ostali sudionici bili Darko Tot ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja, Matea Belošević ispred Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Nataša Bijelić kao predstavnica udruge CESI i Ivan Blažević ispred Zaklade Solidarna.

Osim strukovne učiteljice Lemaić, Industrijsku strojarsku školu predstavljao je učenik 2. g razrednog odjela u zanimanju CNC operater Dario Maravić, jedan od sudionika edukativnih radionica koje u Industrijskoj strojarskoj školi provodi Status M. Dario je gledatelje i gledateljice informirao o dosadašnjem radu Inicijative mladića ti pozvao na potpisivanje Deklaracije.

Cijela konferencija dostupna je na Facebook stranici Organizacije Status M, panel rasprava s panelisticama i panelistima iz Hrvatske može pogledati na YouTube kanalu “Inicijative mladića“. Sve ostale panel rasprave po zemljama uključenim u projekt mogu se naći na mrežnoj stranici “Inicijative mladića”.

Ova konferencija organizirana je u sklopu dugogodišnjih CARE-ovih programa “Muškarci i dječaci kao partneri u promociji rodne ravnopravnosti i prevenciji ekstremizma i nasilja mladih na Zapadnom Balkanu” i “Promoviranje zdravih životnih stilova među mladima u Bosni i Hercegovini propitivanjem rodnih stereotipa II”, koje su podržali Austrijska razvojna agencija, Vlada Švicarske Konfederacije, Zaklada Oak i CARE.

Pokret “Budućnost za mlade” možete vidjeti ovdje.