prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Ruksak (pun) kulture

Učenici petoga i sedmoga razreda Osnovne škole “August Cesarec” iz Ivankova ove školske godine sudjelovali su u projektu Ruksak (pun) kulture.

Projekt Ruksak (pun) kulture jedinstveni je kulturno-edukativni program na državnoj razini koji su zajedno pokrenuli Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta kao dopunski program potpore kurikulumu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama.

Projekt je to koji omogućava dostupnost i približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima, razvijanje njihove estetske kulture te općenito senzibilizira djecu i mlade za područje umjetnosti i kulture. Namjera mu je da umjetnost i kultura budu jednako dostupne svoj djeci na području Republike Hrvatske bez obzira na područje stanovanja.

Programom je tijekom godine predviđeno organiziranje do 200 događanja u Republici Hrvatskoj na kojima će se prezentirati jedan od kulturno-umjetničkih programa pripremljenih za potrebe programa. Škola je izabrana za sudjelovanje u ovogodišnjem ciklusu te su učenici imali priliku sudjelovati u ovom hvalevrijednom projektu. Bilo je to još jedno poučno i zabavno iskustvo.