prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Školski projekt “Budi ‘cool’ – postani knjiški crv”

U Osnovnoj školi Bijelo Brdo započeli su školski projekt poticanja čitanja i čitateljske pismenosti “Budi ‘cool’– postani knjiški crv”, koji je usmjeren na razvoj ljubavi prema pisanoj riječi i razvoju kulture čitanja.

U školi, učiteljica Hrvatskoga jezika Tihana Maras i knjižničar Marko Borojević, započeli su godišnji projekt “Budi – postani knjiški crv”. Projekt je usmjeren na poticanje čitanja književnih i neknjiževnih tekstova, povećanje čitateljske pismenosti i interesa za čitanje te izradu korisnih materijala. Prva u nizu planiranih radionica održana je u sklopu obilježavanja Mjeseca školskih knjižnica. Učenici su se kroz zanimljive aktivnosti prisjetili pravila ponašanja u knjižnici, a školska knjižnica im je predstavljena, ne samo kao mjesto na kojem posuđuju knjige, nego i prostor koji omogućuje pristup dječjim časopisima, stripovima, edukativnoj i zabavnoj građi.

Nakon razgovora o pojmu “knjiški crv” i pretraživanja samog pojma, učenici su radosno zaključili da bi zaista bilo “cool” biti knjiški crv, a u tome su im pomogli i prigodni pokloni – straničnici u obliku crva i prigodne poslastice. Tijekom školske godine planiran je niz aktivnosti i radionica, a neke od njih su: Čitajmo u prirodi; Najčitač i najčitatelj, Ne jedi u knjižnici!, Oslikaj majicu – osvoji nagradu! Iskreno se nadaju da će sve planirane aktivnosti i ostvariti te postići naš cilj – vratiti učenike čitanju.