prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

STEAM up your school – Erasmus dan Obrtničke škole

 

U sklopu Erasmusdays događanja 11.10. 2019. (od 10.30 do 13.30 sati) održali smo izložbu i prezentaciju naših Erasmus+ projekata ”STEAM up your school” i ”IMPRO FIN”, a također smo najavili novi projekt ”BEVECO”. 

Škola je bila otvorena za javnost te smo uz uz plakate, postere i filmske projekcije imali  i različite zabavne igre na engleskom jeziku poput Binga, Find Country on Map Game, Memory Game, Match the country to its flag i sl. Naši su učenici na engleskom jeziku prezentirali svoja iskustva iz raznih europskih zemalja (Nizozemska, Njemačka, Danska, Švedska i Finska) gdje su imali priliku posjetiti ili školu ili poduzeća i tako usavršiti ne samo svoje strukovne vještine već i poboljšati jezične kompetencije iz engleskog jezika kako bi postali konkurentni na tržištu rada.
 
Osim strukovnih sadržaja, u projektima su se obrađivale i teme poput održivog razvoja, obnovljivih izvora energije te  odlaganje otpada u svrhu sticanja  znanja i vještine koje se očekuju od EU građanina. Naši učenici su imali priliku vidjeti kako se živi i radi u drugim europskim zemljama kako bi prenijeli  dobru praksu u našu zemlju.
 
Cilj događanja je bio prenijeti iskustva naših učenika koji su sudjelovali u projektima drugim učenicima i nastavnicima kao i svim zainteresiranim posjetiteljima te tako promovirati našu školu i naša zanimanja poput tehničara za očnu optiku, kozmetičara, frizera, modnih tehničara i fotografa. Pozvali smo učenike i nastavnike iz  osnovnih škola jer smo htjeli pobuditi interes za našim strukovnim zanimanjima među osnovcima te im pokazati da u našoj školi postoji mogućnost odlaženja na razmjene učenika kao i na stručnu radnu praksu u inozemstvo.
 
Pozvali smo i učenike i nastavnike drugih srednjih škola kako bismo im naglasili važnost internacionalizacije škole te ih potaknuli da sudjeluju u Erasmus+ projektima. Događaju su prisustvovale i dvije kolegice iz nizozemske partnerske škole koje su trenutno na job shadowingu u našoj školi te su putem video konferencije svojim kolegama i učenicima prenijele dio ugođaja iz naše škole.

Događaj je prijavljen na https://www.erasmusdays.eu/event/steam-up-your-school/ kao i na European Vocational Skills Week 2019.