prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Stop zagađenju plastikom

Potaknuti činjenicom da je budućnost planeta Zemlje u našim rukama, učenici i djelatnici Osnovne škole Bakar već duži niz godina provode ekološke akcije. Glavni cilj im je potaknuti i razvijati ekološku svijest od najranijih dana.

U Pomorskoj školi u Bakru učenici su pogledali izložbeni prostor i edukativnu učionicu koja je uređena na temu istoimenog projekta Plastika u morskom dnu. Za učenike je održano edukativno predavanje o zaštiti mora i morskih životinja. Istaknuta je važnost doprinosa svakog pojedinca u očuvanju prirodnih bogatstava, promicanje vrijednosti održivog razvoja i biološke raznolikosti našeg Jadranskog mora.

S obzirom da onečišćenje plastikom u novije vrijeme postaje ozbiljan problem učenici su upoznali brojne načine sprječavanja daljnjeg onečišćenja mora. Nakon zanimljivih edukacija vjeruju da će s veseljem i odgovornošću promovirati svakodnevni život bez plastike. Zbog niza ekoloških akcija koje se tijekom cijele školske godine odvijaju u školi potvrđuju da je na području ekološke osviještenosti napravljen korak naprijed u promjeni načina razmišljanja naših učenika i roditelja. I zato pozivaju na zajedništvo, pozitivu i bolje sutra promjenom našeg odnosa prema okolišu i prirodi jer i najmanji doprinos koji vodi očuvanju okoliša još je jedan korak više ljepšem i zdravijem planetu Zemlji.