prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Stručno-znanstveni skup o pismenosti

Hrvatsko čitateljsko društvo nacionalna je udruga koja u svrhu promicanja i istraživanja čitanja svake godine povodom Međunarodnog dana pismenosti, 8. rujna, organizira stručno-znanstveni skup s ciljem okupljanja stručne javnosti te poticanja rasprava o pismenosti(ma) i dobrobitima čitanja u hrvatskom društvu.

Ove godine, u suradnji s Hrvatskom knjižnicom za slijepe, Školskom knjigom i Odjelom za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, stručni skup pod nazivom „U obranu čitanja naglas: poticanje rane i obiteljske pismenosti“, održat će se u petak, 8. rujna 2023. u Velikoj dvorani Školske knjige, Masarykova 28, Zagreb.

Program skupa: Stručno-znanstveni skup „U obranu čitanja naglas: poticanje rane i obiteljske pismenosti“ – druga obavijest – Hrvatsko čitateljsko društvo (hcd.hr)

Stručni skup održat će se uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija RH i Školske knjige.

Tema skupa tradicionalno je usmjerena na povezivanje ljudi koji rade na poticanju pismenosti na svim razinama – od vrtića, preko škole i visokoškolskih ustanova do obitelji i knjižnica – kako bi svi, surađujući, djelovali na razvoj čitateljskih sposobnosti djece, učenika i studenata te tako pridonijeli obrazovanijem, sposobnijem i razvijenijem društvu.