prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Šuma Striborova i Park lovora

Mali planinari i Mladi čuvari okoliša OŠ Fran Franković iz Rijeke terenskom nastavom obilježili su Međunarodni dan šuma.

Mali planinari i Mladi čuvari okoliša, proveli su nezaboravno prijepodne u Šumi Striborovoj i Parku lovora. Ovim pohodom obilježili su Međunarodni dan šuma, ističući važnost prirode i njezinog očuvanja.

Učiteljica Irena podijelila je s učenicima zanimljive legende i činjenice o lovoru, biljci koja je kroz povijest bila simbol pobjede i časti. Njezine priče oživjele su šumu i približile učenicima bogatu kulturnu baštinu koju lovor nosi. Učiteljica Ivona transformirala je šetnju u foto safari, gdje su učenici imali zadatak pronaći i zabilježiti najzanimljiviji kadar. Ovaj kreativni izazov potaknuo je mlade umove da pažljivo promatraju i cijene ljepotu prirode koja ih okružuje. Najbolji radovi bit će izloženi na školskoj izložbi, dajući priliku svima da podijele svoje jedinstvene perspektive.

Druženje i proučavanje prirode bili su ispunjeni smijehom i radostima otkrića, dok su učenici učili o važnosti šuma za naš ekosustav. Šuma Striborova je poučna planinarska staza i završava u Parku lovora na Kantridi. Ovo područje je uređeno s udobnim klupama i stazama za šetnju, a učenici su otkrivali originalne skulpture “Drvene galerije”koje su napravili profesori i učenici Škole za primijenjenu umjetnost iz Rijeke.

Obilježavanje Međunarodnog dana šuma podsjetnik je na važnost šuma za život na Zemlji i potrebu da ih čuvamo za buduće generacije. Kroz ovakve aktivnosti, Mali planinari i Mladi čuvari okoliša postaju ambasadori prirode, šireći poruku o očuvanju i poštovanju našeg zelenog nasljeđa.

Prijedlozi poslovica za očuvanje šuma:

  • “Šuma je pluća našeg planeta; čuvajmo ih čistima.”
  • “Za svako posječeno drvo, posadi dva nova.”
  • “Bogatstvo šume nije u trupcima, već u raznolikosti života koji ona podržava.”

Svaki korak prema očuvanju šuma korak je prema zdravijem i održivijem svijetu za sve nas.