prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Summer STEM i ljetni kampovi robotike ZTK Splita

Zajednica tehničke kulture grada Splita organizirat će ljetne radionice tehničkih aktivnosti. Radionice su prilagođene učeničkom uzrastu i sposobnostima, a njeguje se individualni, individualizirani i timski rad.

Sadržaji koji će se obrađivati bit će raspoređeni po tjednima kako bi se sustavno usvajala znanja i razvijale kompetencije u području automatike, robotike, programiranja, elektrotehnike, modelarstva, 3 d modeliranja i CNC strojeva. Kroz obradu sadržaja primjenjivat će se princip rada koji potiče primjenu i kombinaciju svih dosadašnjih znanja, kritičko razmišljanje, logičko promišljanje, primjenu teorijskog znanja kroz praktičan rad i primjenu znanstvenih metoda (pretpostavka-testiranje-analiza-zaključak).

Zadaci kojima će se učenici baviti pomno su osmišljeni kako bi pozitivno utjecali na razvoj koncentracije, strpljenja, upornosti, preciznosti i odgovornosti u radu te ih usmjeravali ka traženju rješenja problema bez obzira na prepreke koje se pred njima nađu.

Radionice će se održavati od ponedjeljka do petka u prostorijama Zajednice tehničke kulture grada Splita (Varaždinska 53), u razdoblju od 5. srpnja 2022. do 11. kolovoza 2022. (54 školska sata).

Broj polaznika radionica je ograničen, a prijave se zaprimaju do 30. lipnja 2022.

Za sve informacije i pojedinosti o ljetnim radionicama moguće je zvati na broj telefona 021/569-878. Ispunjenu prijavnicu može se poslati na e-adresu ella@ztk-split.hr, a prijavnicu se može ispuniti ovdje.

 

Ljetni kampovi robotike za učenike iz potresom pogođenih područja Sisačko-moslavačke županije

Tijekom ovogodišnjih ljetnih školskih praznika, splitska Udruga za robotiku „Inovatic“ u suradnji s partnerskom udrugom Zvjezdano selo Mosor organizira dva Ljetna kampa robotike za učenike viših razreda osnovne škole. Prvi Kamp će biti održan u vremenu od 4. do 9. srpnja, a drugi u dane od 30. srpnja do 4. kolovoza. Kampovi će biti održani u zvjezdarnici Zvjezdanog sela Mosor, u Gornjem Sitnom.

Ljetni kampovi robotike su dio projekta „Bilo kuda STEM svuda“ koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH, a namijenjen je jačanju kapaciteta OCD-a (organizacija civilnog društva) te popularizaciji STEM – a među mladima. Vrijednost projekta je 1.980.693,34 kn, a trajanje projekta je 24 mjeseca (od 13.07.2021. do 13.07.2023.). Nositelj projekta je Udruga za robotiku „Inovatic“ koja ima dugogodišnje iskustvo u radu sa mladima i provedbi izvanškolskih aktivnosti iz STEM područja, a jedan od partnera na projektu je Zvjezdano selo Mosor. Intencija je ovakvim aktivnostima za vrijeme trajanja projekta popularizirati robotiku i slične sadržaje među mladima, posebice onim skupinama sa lošijim socijalnim statusom, te onima kojima su navedene aktivnosti manje dostupne.

Udruge Inovatic i Zvjezdano selo Mosor organiziraju ove Kampove robotike u suradnji s gradom Siskom, ZTK grada Siska, te osnovnim školama iz Sisačko-moslavačke županije. Cilj suradnje je u rad kampova uključiti učenike s područja Sisačko-moslavačke županije pogođenog potresom. U radu svakog od kampova će besplatno sudjelovati po petnaest učenika viših razreda osnovnih škola iz toga kraja. Ljetni kampovi će biti prepuni zabavnih i edukativnih aktivnosti poput svakodnevnih radionica robotike, razgledavanja prirode i kulturnih znamenitosti, odlazaka na kupanje, te astronomskih predavanja i promatranja neba teleskopom. Voditelj kampa je Tomislav Nikolić, tajnik Zvjezdanog sela Mosor, a voditelj radionica robotike je profesor Jozo Pivac, koji je ujedno i predsjednik Udruge za robotiku „Inovatic“.

 

Tekst je prenesen s mrežnih stranica Hrvatske zajednice tehničke kulture.