prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Suradnja škole i vrtića

Osnovna škola Vladimir Nazor Škabrnje zajedno s Dječjim vrtićem Maruškica u Škabrnji pokrenuli su suradnju kako bi proces pripremanja i prilagođavanja djeteta na zahtjev škole bio manje stresan. Potrebna je dobra suradnja i komunikacija između vrtića i škole.

Predškolci su posjetili četvrti razred koji vodi njihova buduća učiteljica Ljiljana Bilaver. Upoznali su se s prostorom razreda, škole, učenicima, školskom torbom, priborom, knjigama i sjedili u klupi. Predškolci su bili ispunjeni ponosom i pozitivnim osjećajima dok su sjedili u školskoj klupi.

Učenici zajedno s učiteljicom su priredili razrednu predstavu preko koje su približili predškolcima kako će izgledati njihova testiranje za pravi razred i što će u školi sve naučiti. Učenici su odglumili na šaljivi i zanimljiv način. Na licima budućih đaka moglo se iščitati uzbuđenje te su s velim zanimanjem pratili predstavu i bili oduševljeni te poželjeli da što prije krenu u školu. Ovakvi susreti će pridonijeti da predškolci, sigurniji i spremniji s veseljem krenu u prvi razred. Zajedno s pedagoginjom vrtića i odgojiteljicom smo zaključili da će raditi na kvalitetnijem odnosu i da je važna obostrana volja za suradnjom jer nam je cilj dobrobit djeteta.