prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Svjetski dan čitanja naglas

U Osnovnoj školi „August Cesarec“ iz Ivankova Svjetski dan čitanja naglas obilježen je dvosatom posvećenim čitanju naglas.

Svjetski dan čitanja naglas posvećen je promicanju važnosti čitanja naglas kao aktivnosti koja obogaćuje živote, potiče ljubav prema knjigama te razvija ljude na mnogo različitih razina. Svjetski dan čitanja naglas promiče jezične vještine, ali i potiče emocionalnu povezanost među čitateljima.

Učenici su predstavljali knjige po svom izboru služeći se slikokazima koje su izradili umjesto dnevnika čitanja. Slikokazi su trebali sadržavati temeljne podatke o pročitanom djelu, ilustracije, dojam o djelu  i najljepši ulomak. Učenici su imali zadatak izabrati  najljepši ulomak kao dio koji im se najviše svidio i koji bi mogao ostale učenike potaknuti na čitanje.

Nakon predstavljanja djela, učenici su naglas čitali najdraži ulomak i tako s prijateljima iz razreda podijelili svoje iskustvo čitanja. Učenicima se ovakva nastava jako svidjela te su se trudili djelo koje su izabrali predstaviti na najbolji način, a najviše su uživali u čitanju naglas. Svjetski dan čitanja naglas u školi se obilježava svake godine različitim aktivnostima jer smatraju da čitanje naglas ima izuzetnu važnu ulogu u dječjem razvoju. Djeca koja su izložena čitanju naglas od najranije dobi imaju bolje jezične vještine, razvijaju ljubav prema knjigama i stvaraju temelje za uspješno učenje u budućnosti.