prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
čitanje naglas
Svjetski dan čitanja naglas

Svjetski dan čitanja naglas

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana čitanja naglas, učenici 3. b razreda Osnovne škole Jurja Dobrile iz Rovinja imali su priliku odmjeriti čitalačke vještine na engleskom jeziku na način da su bili podijeljeni u grupe po četiri učenika, a svaka je grupa izabrala jednu knjigu svog omiljenog autora Dr Seussa („Green Eggs and Ham“; „Hop on Pop“, „One Fish, Two Fish, Red Fish, Blue Fish“; „I can read with my eyes shut“).

Čitalačka olimpijada

Čitalačka olimpijada

U Osnovnoj školi Bakar održana je Čitalačka olimpijada s ciljem razvijanja ljubavi prema knjizi i pisanoj riječi, poticanja čitalačke navike i razvijanja pozitivnog natjecateljskog duha. U vrijeme digitalne tehnologije kada knjige ostaju u sjeni interneta i postaju skoro pa zaboravljene, u školi su zadovoljni da nije nestalo izvrsnih čitača.

Čitalačka olimpijada

Ekoljupci putoljupci čitajući naglas putovali svijetom

Čitanje se danas smatra temeljnom ključnom vještinom i od prvog dana polaska u školu učenike različitim aktivnostima potiče se na usvajanje čitalačke pismenosti. Jedna od takvih aktivnosti u obliku natjecanja u čitanju naglas provedena je s učenicima 4. c razreda u rovinjskoj OŠ Jurja Dobrile.

Čitanje naglas – zašto ne?

Čitanje naglas – zašto ne?

Čitanje naglas, moglo bi se reći da tako sve počinje. Slušanje priča koje nam roditelji i bake i djedovi čitaju dok smo djeca, do odgajateljica u vrtićima koje uz čitanje priča naglas provode i aktivno slušanje, uče kritičkom promišljanju i povezivanju činjenica sve do početka osnovne škole kada se u razrednoj nastavi uči pravilno čitati, spajati riječi u rečenice i koncentrirano i svrhovito čitati tekstove i lektire.

Obljetnica rođendana kampanje “Čitaj mi!”

Obljetnica rođendana kampanje “Čitaj mi!”

Ovih je dana izrađen video povodom obilježavanja rođendana kampanje Čitaj mi! na kojem poznata spisateljica za djecu Željka Horvat Vukelja čita priču te se obraća roditeljima o važnosti čitanja naglas djeci od najranije dobi.