prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Svjetski dan telekomunikacija i informacijskog društva

U utorak, 17. svibnja 2022. godine, u Srednjoj školi Ban Josip Jelačić u Zaprešiću obilježen je Svjetski dan telekomunikacija i informacijskog društva. U obilježavanju dana su sudjelovali učenici drugih razreda smjera gimnazija te učenici smjera tehničar za računalstvo pod vodstvom profesorica Ivane Imbrije i Sunčice Tokić.

Svjetski dan telekomunikacija i informacijskog društva je obilježen u školi. Taj se dan obilježava još od 60-ih godina 19.stoljeća, a od 2006.godine odlučeno je da će se oba dana obilježavati na jedinstven datum – 17. svibnja. S obzirom da su informacijsko-komunikacijske tehnologije kao i internet u današnje vrijeme neizbježni, učenici su bili vrlo zainteresirane za aktivnosti. Predložili su mnoštvo ideja kako obilježiti dan – od raznih digitalnih igrica, kvizova pa do digitalnih i 3D plakata. Jedan dio je izradio prigodne digitalne plakate koje su postavili po školi, a drugi dio je predstavio digitalne alate.

Cilj obilježavanja ovog dana je bio ukazati na važnost interneta i informacijsko-komunikacijskih tehnologija te podizanje svijesti o pozitivnim učincima istih na društvo u cjelini. Učenici su se upoznali s mnogim digitalnim alatima kao i mogućnostima IKT tehnologija i interneta. U obilježavanju dana su sudjelovali učenici drugih razreda smjera gimnazija te učenici smjera tehničar za računalstvo pod vodstvom profesorica Ivane Imbrije i Sunčice Tokić.