prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Tisuću učenika u školi umjetne inteligencije

Domaće IT tvrtke Infobip i Stemi zaključile su prvo izdanje zajedničkog projekta “Škola budućnosti”, koji je, radi jačanja veze IT sektora i obrazovanja te pozicioniranja Hrvatske među predvodnike u učenju umjetne inteligencije kod mladih, okupio više od tisuću učenika iz 60 škola iz cijele Hrvatske.

Učenici su se tijekom polugodišnjeg projekta tijekom izrade “chatbotova” pobliže upoznali s umjetnom inteligencijom. Na završnoj konferenciji svojim radovima (“chatbotovima”) razvijenima za rješavanje nekog od problema unutar UN-ovih ciljeva održivosti predstavili su se najbolji osnovnoškolski i srednjoškolski timovi. Pobjednički radovi najviše su se bavili unapređenjem kvalitete života u gradovima, povezivanjem učenika radi lakšeg dogovaranja instrukcija i educiranja o energetskoj učinkovitosti.

Za tri najbolja Infobip je uručio nagrade, a u planu je nastavak “Škole budućnosti” i u novoj sezoni koja će uskoro početi.

Projekt su još podržale tvrtke Bosch, Croatia osiguranje, Zagrebačka banka, Končar i Score Alarm.