prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Tjedan prirodoslovlja u Zdravstvenoj školi Split

Tjedan prirodoslovlja u Zdravstvenoj školi Split projekt je popularizacije znanosti čiji je glavni cilj promovirati znanost u najširem smislu, ali i zainteresirati učenike da odaberu znanost kao svoj životni poziv. Cjelokupni program se sastoji od niza predavanja, radionica (pokusa) i izložbe učeničkih radova.

 

 

 

TJEDAN PRIRODOSLOVLJA

Već dugi niz godina u Zdravstvenoj školi Split organizira se Tjedan prirodoslovlja gdje se prezentira znanstveni sadržaji na popularan način, prilagođen učeničkim spoznajnim sposobnostima. U ovakvom okruženju učenici imaju priliku izraziti svoju kreativnost i inovativnost, testirati pretpostavke i isprobati moguća rješenja, slobodno istraživati… U konačnici postaju aktivni sudionici vlastitog razvoja i razvijaju svoje kognitivne i motoričke sposobnosti, komunikacijske i socijalne vještine te se uče obuhvatnije razmišljati.

Kako je bilo prijašnjih godina možete pogledati na poveznici https://adobe.ly/34JSa4K.

Ove godine neke od tema su bile: Infarzvuk, Bernoullijevi – capo di tuti capi!, Prva krila svijeta – braća Wright, Prozori u nebo  – teleskopi brata i sestre Herschel… Učenici su u timovima istraživali, surađivali te navedeno prezentirali izradom digitalnih plakata, stripova i prezentacija. Ovakav je oblik rada vrlo poticajan i za učenike s poteškoćama. U nastavi  vrlo važnu ulogu ima, osim individualnog rada i uključivanje učenika s teškoćama u neki od oblika suradničkog rada.

Ovim projektom učenici razvijaju i digitalne vještine. U svrhu istraživanja i prezentiranja koriste razne digitalne alate. Učenici primjenjuje suvremenu tehnologiju za obrazovne potrebe te se kreativno izražava pomoću digitalnih medija. Za izradu plakata učenici su koristili  brz i jednostavan digitalni alat za grafički dizajn –  Canva (https://www.canva.com/ ). Stripove su izrađivali u digitalnom alatu Pixton (https://www.pixton.com/ ), a prezentacije u digitalnom alat Emaze ( https://www.emaze.com/ ) namijenjen brzoj i jednostavnoj izradi prezentacija, malenih jednostavnih internetskih stranica, elektroničkih čestitki, igara i vizualnih priča. Neke od radova možete pogledati na poveznici https://bit.ly/2KbLbbk .