prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Trinaesti festival hrvatskih digitalizacijskih projekata (D-fest)

Trinaesti festival hrvatskih digitalizacijskih projekata (D-fest), skup posvećen digitalizaciji kulturne i znanstvene baštine, sustavima za upravljanje digitalnom građom, digitalnim proizvodima i uslugama te predstavljanju digitalizacijskih projekata, održat će se 16. i 17. svibnja 2024. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Ovogodišnji je D-fest programski usmjeren važnomu području zaštite digitalne kulturne baštine te ostalim tehničkim i stručnim pitanjima koja se odnose na tehnologije u području digitalizacije i korištenja digitalnom baštinom.

Od ostalih tema D-festa izdvajamo važna pitanja mogućnosti suradnje i digitalnoga objedinjavanja podataka i građe koja su osobito aktualna od uspostave novoga središnjeg portala digitalne kulturne baštine eKultura, ali i u kontekstu drugih digitalnih platformi i sustava koje čine mozaik nacionalne digitalne infrastrukture.

Od ove godine otvaramo i pitanja vrjednovanja digitalnih usluga i korištenja digitalnom baštinom te očekujemo da će pridonijeti boljemu razumijevanju poslova upravljanja digitalnom građom i potreba naših korisnika.

Mrežne stranice Konferencije.