prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Učenici kao gostujući kolumnisti na lokalnome portalu

Projekt “Učenici kao kolumnisti” nastao je u suradnji Gimnazije Karlovac i portala Radio Mrežnica. Učenici Učenici 3. razreda Gimnazije Karlovac okušali su se u pisanju kolumne.

Učenici 3. razreda Gimnazije Karlovac na satu su Hrvatskoga jezika učili, a potom i samostalno vođenim pisanjem osmislili kolumnu na temu prema vlastitome odabiru.

Svoje su kolumne grafički uredili u digitalnome alatu Canva. Odabrani radovi također su postali predlošci za izradu videolekcije u sklopu projekta i-nastave čime su učenici postali sukreatori nastavnoga sadržaja.

Osim toga, uspješni radovi bili su poticaj za realizaciju projekta suradnje s lokalnom zajednicom. Naime, ostvarena je suradnje između Gimnazije Karlovac i lokalnog portala Radio Mrežnica. U sklopu projekta učenici su gostujućim predavanjem kolumnista i blogera tog portala Damira Valenta iz prve ruke saznali o pisanju te tekstne vrste, o dobrobitima pisanja i promicanja različitih pogleda na aktualne teme.

Inspirirajuće predavanje zaokruženo je objavljivanjem triju učeničkih radova na stranicama spomenutih portala. Ovaj je primjer dobre prakse suradnje škole i lokalne zajednice važan jer pokazuje koliko je nužno uključivati različite ustanove, udruge i raznovrsne djelatnosti. Time se daje širi pogled na temu, obrada nastavnoga sadržaja kvalitetnija je i cjelovitija. Učenici su tako produbili svoje znanje, a imali su mogućnosti podijeliti vlastite stavove i potaknuti javno mijenje na promišljanje. Komentari čitatelja bili su i više nego pozitivni što je samo dodatni vjetar u leđa za buduće slične projekte.

Objavljene radove možete pročitati na stranicama portala Radio Mrežnica.