prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Učiteljice iz Rešetara putovale su u pet europskih zemalja

Osnovna škola Ante Starčevića iz Rešetara privodi kraju prvi Erasmus+ KA1 projekt u kojemu su sudjelovale učiteljica razredne nastave i koordinatorica projekta Slađana Ninković, učiteljica njemačkoga jezika Dragana Gorički i učiteljica engleskoga jezika Željka Gospočić. 

Školi su odobrena sredstva u iznosu od 11. 752,00 € za provedbu svih prijavljenih projektnih aktivnosti. Program Erasmus+ sveobuhvatni je program financiranja projekata u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, sveučilištima, knjižnicama, muzejima i svim drugim ustanovama koje su izravno ili neizravno povezane s odgojno-obrazovnim radom, a financijska sredstva su iz programa Europske unije.

Erasmus projekt „Odrastajući u digitalno doba“ započeo je u rujnu 2018. i tijekom godinu dana, koliko je ukupno trajao, tri učiteljice Škole ostvarile su mobilnosti u Italiju, Austriju, Sloveniju, Nizozemsku i Veliku Britaniju. Na strukturiranim tečajevima usavršavale su se u području upotrebe IKT-a u nastavi i medijske pismenosti. Učiteljice su upoznale različite inovativne metode poučavanja te su unaprijedile svoje stručne i pedagoške kompetencije. Iskustva, dojmove, nova znanja i stečene vještine podijelile su s kolegama iz škole i svim zainteresiranim ustanovama na lokalnoj, županijskoj i državnoj razini. Za njih je to bila jedinstvena prilika u kojoj su mogle vidjeti, čuti i doživjeti kako drugi europski učitelji ostvaruju odgojno-obrazovni proces, upoznati drugačije kulture i unaprijediti svoje jezične vještine. Upoznale su nove mrežne alate i metode rada, ali i prepoznale brojne metode koje i inače koriste u nastavi. Ovo iskustvo stručnoga usavršavanja dalo im je dobar kontekst da usporede svoje profesionalno djelovanje te uoče prostor za unaprjeđivanje svoga rada u nastavi.

O svemu što su vidjele, doživjele i iskusile možete pročitati na mrežnim stranicama OŠ Ante Starčevića. Sudionice projekta izrazito su zadovoljne s provedenim mobilnostima i smatraju ih korisnima te poručuju kako bi svaki čovjek morao doživjeti dašak nove kulture i jezika.