prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

“Umjetnost na dlanu” – internetska glazbena putovanja za mlade

U sklopu nastojanja usmjerenih na senzibiliziranje mladih prema glazbi, osobito klasičnoj, Hrvatska glazbena mladež osmislila je online program “Umjetnost na dlanu”, koji će putem YouTube kanala HGM-a ponuditi kvalitetne glazbene edukativne sadržaje.

Upravo zato je osmišljen online program “Umjetnost na dlanu” kojim će mladoj publici biti dostupni kvalitetni glazbeni edukativni sadržaji koje HGM provodi u suradnji s renomiranim ustanovama, ansamblima i glazbenicima te brojnim podupirateljima, stoji u najavi programa koji uskoro kreće na YouTube kanalu HGM-a

U vrijeme dok epidemiološka situacija ne dopušta veća okupljanja, putem YouTube kanala HGM-a mlada će publika u suradnji sa svojim glazbenim mentorima moći pratiti sve programe, a prvi u nizu je “Glazba u mom kvartu”. Program je nastao 2015. godine u suradnji s Gradskim uredom za kulturu grada Zagreba s ciljem da se djeci i mladima omogući na primjeren način doživjeti glazbu, u prostoru u neposrednoj blizini stanovanja i to besplatno, u njihovom Centru za kulturu i gradskoj četvrti u kojoj stanuju.

Ove godine, u sklopu online programa “Glazba u mom kvartu” snimljene su male forme koje će osigurati kvalitetan didaktički materijal pedagozima i profesorima u obrazovnim ustanovama. U prvom ciklusu snimljene su tri forme, “Priča o glasoviru” u izvedbi pijanistice Katarine Krpan, “Glazba” Kvarteta Porin, te “Putovanje glazbom” u suradnji s Gudačkim kvartetom Sebastijan.

U suradnji s Hrvatskim društvom prevoditelja znakovnog jezika za gluhe HGM je osigurao kvalitetan pristup umjetničkim sadržajima nagluhoj i gluhoj djeci te mladima.