prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Uspješno završen prvi ciklus radionica u Centrima za odgoj i obrazovanje u sklopu projekta ATTEND

U sklopu projekta ATTEND, od lipnja do polovice studenoga, u Centrima za odgoj i obrazovanje (COO) diljem Hrvatske organizirane su radionice u kojima je sudjelovalo 840 odgojno-obrazovnih djelatnika. Sudionici su se tijekom radionica upoznali s različitim temama iz područja asistivne tehnologije.

Projekt ATTEND na ovaj način omogućava odgojno-obrazovnim djelatnicima Centara za odgoj i obrazovanje koji sudjeluju u projektu, razvoj kompetencija kroz različite oblike obrazovanja.

Stoga će se, osim realiziranih radionica u COO-ima, do kraja 2022. godine održati dva webinara, a edukacije će se nastaviti i u 2023. godini, kako uživo tako i putem online oblika obrazovanja.

Radionice

Prvi ciklus radionica započeo je u lipnju u COO-ima u Šibeniku, Zadru i Splitu. Polaznici su se kroz edukaciju Učinkovita komunikacija kao preduvjet uspostave učinkovitih odnosa imali prilike upoznati s univerzalnim dizajnom u edukaciji, načinima izvedbe univerzalnog dizajna, konceptom modeliranja u potpomognutoj komunikaciji, kao i vlastitom ulogom u modeliranju. Ujedno su se educirali o osnovnim oblicima potpomognute komunikacije te načinom izrade komunikacijskih ploča.

Tijekom ljeta održane su dvije dionice, a edukacije u COO-ima iz kontinentalne Hrvatske započele su u rujnu. U listopadu i studenome održane su radionice za Zagreb i okolicu, čime je završio prvi ciklus radionica u COO-ima.

Evaluacija radionica prema upitniku zadovoljstva, u sklopu koje su korisnici ocjenjivali zadovoljstvo sadržajem i predavačem, pokazala je visoke ocjene, u prosjeku iznad 4,5 za sve aspekte koji su se ocjenjivali.

Webinari – najava za prosinac

Nakon uspješno provedenog ciklusa radionica uživo u COO-ima, u sklopu projekta ATTEND nastavlja se s online edukacijom odgojno-obrazovnih djelatnika kroz dva webinara koji će se održati u prvoj polovici prosinca putem MS Teamsa.

Webinar 1 – Kako izraditi komunikacijsku ploču

 Webinar 2 – Partnerska komunikacija stručnjaci – roditelji i stvaranje mreže podrške

 * U tijeku su pripreme dvije teme e-tečaja koje će biti dostupne korisnicima od siječnja 2023. godine putem CARNET-ovog Loomena. Više o e-tečaju uskoro.