prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Virtualna mobilnost u sklopu Erasmus+ projekta “Ad-dicted to Education!”

Učenici 7. a razreda Osnovne škole Zmijavci sudjelovali su na posljednjoj mobilnosti u sklopu dvogodišnjeg Erasmus+ projekta “Ad-dicted to Education!”. Trodnevnu virtualnu mobilnost, održanu od 19. do 21. svibnja 2021. godine, organizirali su koordinatori projekta iz Španjolske.

Uz edukativne sadržaje učenici i učitelji škole mogli su vidjeti online predstavljanje škole, učenika i njihovih obitelji, mjesta i pokrajine i poslušati glazbene točke koje su učenici škole domaćina za njih pripremili. Virtualne radionice praćene su sastancima na platformi Zoom. Aktivnosti su uključivale izradu turističke brošure u Google Driveu, predstavljanje videozapisa i ppt uradaka o namirnicama i receptima zemalja partnera i kreiranje Google Maps karte s tradicionalnim namirnicama. Najzanimljiviji je bio Kahoot kviz o predstavljenim sadržajima. Sudionici su uz nova saznanja o zemljama partnerima usavršavali digitalne vještine i komunikaciju na engleskom jeziku. Pozitivni komentari u evaluacijskom alatu Mentimeter na kraju sastanka potvrđuju da je i ovaj sastanak uspješno odrađen. Ova mobilnost je ujedno i završna aktivnost projekta u kojoj su sudjeluje šest zemalja. Uz Hrvatsku to su Španjolska, Poljska, Rumunjska, Italija i Grčka. Tema projekta je korištenje reklama u nastavi za poboljšavanje kritičkog mišljenja i promidžba kulturne baštine. Zbog epidemije Covid-19, uživo je održan samo susret učitelja u Poljskoj 2019. godine te dvije virtualne mobilnosti (u ožujku i svibnju 2021.). Unatoč nemogućnosti putovanja i susreta uživo, učenici su komunicirali online, uspješno odradili planirane aktivnosti i ostvarili su ishodi projekta. Više informacija možete pronaći na stanici projekta Ad-dicted to Education.