prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Virtualno obilježavanje dana škole – Osnovna škola Ljudevit Gaj Krapina

Na godišnjicu smrti Ljudevita Gaja, 20. travnja Osnovna škola „Ljudevit Gaj“ Krapina obilježava Dan škole. S obzirom na situaciju vezanu uz pandemiju koronavirusa u svijetu, planove za Dan škole je trebalo organizirati online i prilagoditi uzrastu, što je iznjedrila suradnja ravnateljice Vlatke Družinec, pedagoga Marka Koprivnjaka, defektologinje Aleksandre Podsečki i knjižničarke Suzane Pracaić, a realizaciju su ostvarili razrednici sa svojim učenicima pomoću mnogobrojnih online alata koji su na raspolaganju.

Učenici razredne nastave su uz upute učiteljica i pomoć svojih roditelja napravili razrednu virtualnu čestitku koristeći alat Mentimeter, a učenici predmetne nastave su uz vodstvo svojih razrednica izradili virtualni pano koristeći alat Padlet. Na mrežnoj stranici škole predstavljeni su i rezultati malih razrednih projekata i postignuća u nastavi na daljinu.

Iako ovo obilježavanje Dana škole ne omogućava zajedničko stvaranje u učionicama, igru, ples i pjesmu na školskom dvorištu, iskoristili su mogućnosti tehnologije, dogovarali se, marljivo radili i ostvarili planove u malo drugačijem obliku, a pri tom se zabavili, virtualno družili i puno toga naučili.

„Nit' sem senjal, nit' sem znal da svoju školu tak imam rad!“

(moto Dana škole osmislila defektologinja Aleksandra Podsečki)