prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Vukovarska gimnazija nositelj plakete „Prijatelj djece u prometu“

Vukovarski gimnazijalci na 3. Državnom natjecanju srednjoškolaca u poznavanju prometnih propisa osvojili 5. mjesto i plaketu “Prijatelj djece u prometu”.

Za vukovarsku gimnaziju natjecalo se 211 učenika koji su se prijavili i registrirali na mrežnoj stranici Prometne Učilice putem AAI@EduHR korisničkih podatka. Koordinator natjecanja na razini škole i mentorica učenicima bila je profesorica Sanja Pavlović Šijanović. Kroz devet tematskih ispita, raspoređenih do kraja prosinca 2020. godine, vukovarski gimnazijalci ukupno su riješili čak 685 ispita čime su ostvarili 1948.41 bodova, što im je osiguralo hvalevrijedno peto mjesto u Republici Hrvatskoj. Najuspješniji razred bio je 1. a koji je ostvario 11. mjesto, a najuspješniji učenik Leonard Lukačević iz 4. c razreda, osvojio je 6. mjesto u Republici Hrvatskoj.

Izvrstan uspjeh postigli su učenici Ema Stankoski Hrgović, Kiara Lemac i Leonarda Puđa iz 1. c razreda, Dijana Andrašević, Dorotea Plavšić i Larisa Kuzman iz 1. a razreda, Mihaela Mihaljević iz 4. c razreda i Lovro Benaković iz 4. a razreda koji su se plasirali među 30 najuspješnijih učenika u Republici Hrvatskoj. 16. studenog 2020. započelo je 3. Državno natjecanje svih učenika srednjih škola i svih srednjih škola iz Republike Hrvatske u poznavanju prometnih propisa na mrežnoj platformi Prometna Učilica. Natjecanje je provedeno u sklopu preventivnog područja djelovanja Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa MUP-a “Promjena ponašanja sudionika u prometu”, segment “Edukacija u području sigurnosti promet”, s ciljem poboljšanja ukupnog stanja sigurnosti cestovnog prometa i smanjenje broja stradavanja djece i mladih u prometu. Organizator natjecanja je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, CARNET-om i Moj Telekom d.o.o. Natjecanje je organizirano u dvije kategorije: najbolji učenik/ica i najbolja škola. U sklopu natjecanja, učenici su sudjelovali i u osvajanju SuperStar nagrade koja se dodjeljuje najuspješnijem učeniku za doprinos u promicanju prometne kulture i poželjnog ponašanja u prometu učenika srednjih škola putem Prometne Učilice, za vrijeme trajanja Državnog natjecanja. Učenik 2. c razreda, Karlo Jukić, po broju ostvarenih bodova, zauzeo je drugo mjesto. Učenici vukovarske Gimnazije sudjelovali su i na nagradnom natječaju “Podijeli svoj SuperStar kod” u sklopu kojeg je zadatak bio na Facebook objavi Učilice ostaviti komentar kako najkreativnije podijeliti svoj SupertStar kod, ili o tome na Instagramu napraviti objavu uz obavezan hashtag #PrometnaSuperStar. Kriterij za nagradu bio je najveći broj lajkova. Učenik 2. c razreda Bruno Krizmanić na Facebooku ostvario najveći broj lajkova i time je osvojio gaming slušalice.

Pored nagrada za iskazano znanje učenika, ove godine uvedena je i posebna nagrada za doprinos profesora u promicanju prometne kulture i poželjnog ponašanja u prometu učenika srednjih škola. Tako je pet najuspješnijih profesora za ovu školsku godinu osvojilo vrijedne nagrade – prijenosna računala te plaketu “Prijatelj djece u prometu”, a još dva profesora svojim su doprinosom zavrijedili plaketu “Prijatelj djece u prometu”. Među nagrađenim profesorima je i koordinatorica natjecanja na razini škole i mentorica vukovarskih gimnazijalaca Sanja Pavlović Šijanović. Natjecanje u poznavanju prometnih propisa putem Prometne Učilice pridonosi prevenciji sigurnosti cestovnog prometa, budući učenici stječu i znanja i sigurnost u poznavanju i primjeni prometnih pravila i propisa te se osnažuju u poželjnom i ispravnom načinu sudjelovanja u prometu čime postaju i ostaju savjesni i odgovorni sudionici u prometu. Dovoljno razloga da se u natjecanje uključe i sljedeće godine!