prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Wakelet – platforma za stvaranje “kolekcija” za nastavu

Učiteljica 2. razreda Osnovne škole Ivan Filipović iz Osijeka otkrila je platformu Wakelet na početku nastave na daljinu i pružila platformi značajno mjestu u poučavanju.

Wakelet je idealna platforma ukoliko želite stvarati vlastite kolekcije za nastavu tako da dodajete tekstualne datoteke, fotografije, video zapise ili stavljate poveznice. Osim stvaranja vlastitih kolekcija, možete koristiti i kolaborativni oblik rada u kojemu dajete dopuštenje ili pozivate druge članove da vam se pridruže u stvaranju izabrane kolekcije.

Učiteljica je stvorila prve Wakelet kolekcije prateći i detaljno opisivajući učenicima što trebaju pogledati, pročitati ili prepisati. Stvorila je kolekcije iz matematike, hrvatskoga jezika, glazbene kulture. Učenicima je bilo zanimljivo, inspirativno i radovali su se novom načinu rada.

Na kraju nastave na daljinu, učiteljica je unutar jedne kolekcije „Množenje i dijeljenje do 100“ stavila sve poveznice u kojima se nalaze materijali koje je napravila, ne samo sa Wakelet platforme nego i sa ostalih platformi.

Po povratku u učionice, učenici i učiteljica se i dalje rado služe platformom Wakelet kao sredstvom za povezivanje različitih sadržaja na nastavnom satu.