prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Webinar: Kibernetička sigurnost u poslovanju baštinskih ustanova

Dana 12. rujna 2022. godine održat će se webinar namijenjen knjižničarima, arhivistima, kustostima, dokumentaristima i drugim baštinskim stručnjacima zaposlenim u arhivima, knjižnicama, muzejima i drugim baštinskim ustanovama i organizacijama.

Polaznici će na webinaru biti upoznati s načelima zaštite digitalne kulturne baštine i elektroničkim zapisima iz aspekta kibernetičke sigurnosti te usvojiti znanja o sigurnom ponašanju na internetu. Samostalno će moći procijeniti potrebne razine zaštite za pojedine digitalne zapise te planirati nužne postupke u zaštiti od kibernetičkih napada.

Webinar se bavi problemima zaštite digitalne kulturne baštine, digitalnih zapisa i sustava od kibernetičkih napada. U prvom dijelu webinara razmatrat će se različiti informacijsko-pravni aspekti pojma digitalne kulturne baštine kako bi se identificirala područja njene zaštite od kibernetičkih napada te razvila svijest o potrebi posebne zaštite pojedinih vrsta građe i gradiva.

Potom će se polaznike podučiti o motivima napadača na internetu, pokazat će se kako prepoznati pokušaj napada te kako se moguće zaštititi.

Više informacija potražite na mrežnim stranicama Centra za stalno stručno usavršavanje knjižničara u Republici Hrvatskoj.