prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Zadnja mobilnost učitelja u projektu “Don’t be a bully, be a buddy”

Nakon mobilnosti učitelja u Irskoj koja se održala u prosincu 2022. godine te nakon one u Finskoj održane u veljači 2023.godine, u svibnju je održana i posljednja Erasmus mobilnost u češkoj školi Základní škola Háj ve Slezsku. U projektu „Don’t be a bully, be a buddy“ uz Osnovnu škole Pantovčak koja sudjeluje kao partner, uključena je i koordinatorska škola iz Francuske kao i škole iz Irske, Grčke, Finske, Češke.

Tim učitelja sastavljen od učitelja informatike, Danijela Forjana, učiteljice povijesti Đurđice Miškulin i učitelja hrvatskog i njemačkog jezika Josipa Vincetića, posjetili su partnersku školu domaćina u zadnjoj mobilnosti učitelja koja provodi Erasmus projekt pod nazivom „Don’t be a bully, be a buddy“. Ovo je projekt koji se s učenicima i učiteljima provodi od 2020. godine., s ciljrme informiranjem o različitim metodama prevencije vršnjačkog nasilja u zemljama i školama partnera. Ujedno se kreiraju i različiti sadržaji koji će pomoći u edukacijama svih sudionika projekta kao i šire javnosti.

U češkoj su školi za učitelje bile organizirane radionice u kojima su učitelji škole sudjelovali kao predavači na satima prvog i petog razreda. Osim što je svaki partner predstavio svoju školu, grad i državu iz koje dolazi odradile su se i pripremljene antibullying aktivnosti kroz ples i pjesmu koje promiču prijateljstvo i zajedništvo. Učitelji su sudjelovali i na radionicama koje su za njih pripremili učitelji i učenici domaćinske škole (radionice: sport, kvizovi na satu engleskog jezika, matematičke igre, aktivnosti čitanja i sl.). Osim razgledavanja škole te upoznavanja obrazovnog sustava domaćina, učenici i učitelji škole su za sve sudionike organizirali kulturne aktivnosti (razgledavanje mjesta i obilazak najvažnijih znamenitosti te kratke izlete).

Budući da je ovo bila ujedno i zadnja mobilnost iz projekta, prezentirale su se sve dosad održane aktivnosti iz projekta kao i snimanje zajedničkog antibullying plesa učitelja i učenika koji su partnerske škole pripremile i uvježbale prije dolaska u češku školu, a posebno za ovu zadnju mobilnost.