prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Zagrljaj na dan, tuga van!

Učenici posebnog razrednog odjela OŠ Fran Franković iz Rijeke obilježili su Međunarodni dan zagrljaja na jedinstven i inspirativan način. Uz angažman i podršku svoje obitelji i učiteljice, učenici su provodili niz aktivnosti koje su istaknule snagu i važnost zagrljaja u našim životima.

Jedna od glavnih aktivnosti bila je izrada fotografija s motivima zagrljaja. Učenici su se fotografirali sa svojim članovima obiteljima, prijateljima i kućnim ljubimcima, te su kroz taj proces promovirali ljubav i povezanost s bližnjima. Osim toga, inspirirani knjigom “Medo koji voli grliti” autora Nicholasa Oldlanda, učenici su čitali o snazi zagrljaja i njegovom utjecaju na međuljudske odnose.

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana zagrljaja, učenici su također istraživali različite vrste zagrljaja putem interneta. Ova aktivnost im je omogućila da razumiju različite načine na koje ljudi pokazuju brigu i ljubav jedni prema drugima kroz tjelesni dodir. Vrhunac obilježavanja dana bio je postavljanje javne izložbe vlastitih fotografija sa zagrljajima u holu škole. Učenici su izložili svoje radove kako bi i na taj način podijelili ljubav i toplinu koju zagrljaji donose. Također, na vratima učionice postavili su natpis “Pokucaj za zagrljaj” kako bi potaknuli i ostale učenike i nastavnike na zagrljaje te im ukazali na važnost tog oblika izražavanja ljubavi i podrške.

Na kraju ovog poticajnog dana, jedna od dječjih poslovica koja je podsjetila sve u školi na važnost zagrljaja glasi: “Zagrljaj na dan, tuga van.” Ovaj izreka jasno ističe kako zagrljaj može biti lijek za teške trenutke te kako može pružiti utjehu i podršku u teškim situacijama. Međunarodni dan zagrljaja obilježen je u školi na način koji je istaknuo važnost ljubavi, podrške i empatije među učenicima, nastavnicima i njihovom zajednicom. Svi su osjetili toplinu zagrljaja, što je podsjetilo sve da mala gesta ljubavi može učiniti veliku razliku u nečijem životu.