prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Zavičaj sačuvan u zaboravu

Učenici 1. k i 3. k razreda Osnovne škole “Dr. Stjepan Ilijašević”, PŠ Slavonski Kobaš su u pratnji učiteljica Julijane Kolundžić i Marije Pišonić posjetili su izložbu likovnih radova i nazočili susretu likovnog i literarnog stvaralaštva “Zavičaj sačuvan u zaboravu” u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Slavonskom Kobašu.

U četvrtak, 8. prosinca 2022. godine, u Slavonskom Kobašu održan je 1. Županijski susret literarnog i likovnog stvaralaštva u organizaciji Ogranka Matice hrvatske. Susret su upriličili: županijska pročelnica, mnogobrojni ravnatelji, profesori, učenici i suseljani. Osnova okupljanja bila je promicanje učeničkog jezičnog i likovnog stvaralaštva.

Tema ovogodišnjeg okupljanja bila je “Zavičaj sačuvan u zaboravu“. Program se sastojao od krasnoslova pjesama učenika koji su radove poslali na natječaj. Na panoima su bili izloženi likovni ostvaraji. Na natječaj Ogranka Matice hrvatske u Slavonskom Kobašu pristigli su mnogobrojni literarni i likovni radovi. Povjerenstvo je odabralo najuspješnije iz Brodsko-posavske županije. Učenici škole osvojili su nagrade u kategoriji likovnih (2. i 3.mjesto) i literarnih radova (1. mjesto). Nagrađenim učenicima nagrade su uručili predsjednik Matice hrvatske u Slavonskom Kobašu dr. sc. Josip Jagodar i predsjednice povjerenstva.