prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
zavičaj
Stop animacija u zavičajnim legendama

Stop animacija u zavičajnim legendama

Ove su školske godine učenici Osnovne škole Ivana Lovrića u Sinju, učiteljica hrvatskoga jezika Vesna Samardžić te knjižničarka Ivona Tabak odlučili oživjeti tradiciju i odjenuti je u moderno ruho.

Kulturna baština i glazba

Kulturna baština i glazba

Uz misao o objavljivanju zavičajne zbirke pjesama učiteljica Alma Hess u Osnovnoj školi Bakar potiče učenike da i sami pišu i da se izraze riječima, ali i na neki drugi umjetnički način. Jer umjetnost uvijek propitkuje, istražuje i uči nas da nema ograničenja.

Stop animacija u zavičajnim legendama

Zavičaj sačuvan u zaboravu

Učenici 1. k i 3. k razreda Osnovne škole “Dr. Stjepan Ilijašević”, PŠ Slavonski Kobaš su u pratnji učiteljica Julijane Kolundžić i Marije Pišonić posjetili su izložbu likovnih radova i nazočili susretu likovnog i literarnog stvaralaštva “Zavičaj sačuvan u zaboravu” u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Slavonskom Kobašu.

Čuvari baštine

Čuvari baštine

“Tičice lete generacijama” je projekt Osnovne škole Josipa Vergilija Perića u Imotskom koji je odabran na natječaju “Čuvari baštine” Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije.

Putovanje kroz vrijeme uz istraživački pristup

Putovanje kroz vrijeme uz istraživački pristup

Početkom drugog polugodišta u Osnovnoj školi Tučepi odlučili su iskoristiti učeničku prirodnu radoznalost i želju za otkrivanjem svijeta oko sebe kako bi učenici bolje razvili zanimanje za društvene pojave i odnose i kako bi bolje razumjeli svijet koji ih okružuje.

Projektni susret u Ilindenu u Makedoniji

Projektni susret u Ilindenu u Makedoniji

U sklopu međunarodnog projekta “Most prijateljstva: Ilinden – Rešetari” Osnovna škola Goce Delčev iz Ilindena bila je domaćin učenicima i kolegama iz Osnovne škole Ante Starčevića iz Rešetara.

Projektni susret u Ilindenu u Makedoniji

Prva obavijest o 8. okruglom stolu o zavičajnosti u literaturi za djecu i mlade

Odjel za djecu i mlade Gradske knjižnice Marka Marulića Split organizira 8. interdisciplinarni okrugli stol o zavičajnosti u literaturi za djecu i mlade pod nazivom „Hrvatski znanstvenici i izumitelji u publikacijama za djecu i mlade – bauk ili izazov?” koji će se održati u ponedjeljak, 15. svibnja 2017. godine od 8 i 30 do 15 sati u velikoj multimedijalnoj dvorani Središnje knjižnice Gradske knjižnice Marka Marulića u Splitu, Slobode 2.