prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

“Želim(o) biti dio vukovarskog spomenara”

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u okviru projekta “Želim(o) biti dio vukovarskog spomenara” u “Večeri poezije i proze” sudjelovali su učenici Osnovne škole Vrbovsko.

Manifestacija je održana na platformi Teams, a sudionici su bili učenici i mentori iz cijele Hrvatske.

U projektu „Želim(o) biti dio vukovarskog spomenara“ sudjeluju učenici sedmog i osmog razreda uz mentorstvo učiteljice hrvatskog jezika Manuele Valenčić, a projekt su pokrenuli Renata Glavica i Dario Abram, oboje učitelji Hrvatskoga jezika.

Brojne aktivnosti dogovorene su na zajedničkom sastanku mentora, a jedna od njih je i “Večer poezije i proze” održana 17. studenoga 2023. s početkom u 19 sati uoči državnog praznika, tj. Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata te Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Učenica Lea Mamula tom je prigodom čitala „Priču o ljubavi“, a učenik Karlo Kolarić je čitao „Priču o zagrljaju“. Autor priča je Siniša Glavašević, novinar i ratni izvjestitelj poginuo u Domovinskom ratu. Ostale projektne aktivnosti učenici će realizirati sve do siječnja, a sve se evidentira u mapama kanala na Teamsu. Učenike priprema i mentorira učiteljica hrvatskog jezika Manuela Valenčić.

Učitelji i učenici krasnoslovima su zahvalili svima koji su u Domovinskome ratu dali svoje živote za našu budućnost.