prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
Vukovar
“Želim(o) biti dio vukovarskog spomenara”

“Želim(o) biti dio vukovarskog spomenara”

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u okviru projekta “Želim(o) biti dio vukovarskog spomenara” u “Večeri poezije i proze” sudjelovali su učenici Osnovne škole Vrbovsko.

Treća Virtualna večer poezije i proze o Vukovaru

Treća Virtualna večer poezije i proze o Vukovaru

Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje i ove je godine ujedinio dvadesetak osnovnih škola s područja cijele Republike Hrvatske, čiji učenici i učitelji od listopada predano rade na aktivnostima vezanim uz obilježavanje spomenutog praznika, sve u sklopu projekta Želim(o) biti dio vukovarskog spomenara.

Osmaši u Vukovaru

Osmaši u Vukovaru

Učenici 8. a, 8. , 8. c i 8. d odjela Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog iz Zaboka posjetili su 21. i 22. prosinca 2022. godine herojski grad Vukovar i s velikim se poštovanjem i empatijom poklonili stradalima i nestalima tijekom obrane Grada 1991. godine.

DANUrB+ projekt gradova na Dunavu

DANUrB+ projekt gradova na Dunavu

DanuRb+ projekt, u koji smo se, u Ekonomskoj školi Vukovar, uključili ove školske godine, obuhvaća šest podunavskih zemalja. To su Slovačka, Mađarska, Srbija, Hrvatska, Rumunjska i Bugarska. Glavni cilj je reaktivirati nedovoljno iskorištenu kulturnu baštinu i resurse u sve manjim naseljima rubnih i pograničnih područja rijeke Dunav. Rezultat projektnih aktivnosti je povezivanje Dunava s dionicima projekta pod jedinstvenim brendom koji je dovoljno jak da poveća lokalni prosperitet i međunarodnu turističku atraktivnost.

Osmaši u Vukovaru

Otvorena izložba „Žrtva Vukovara 1991. u suvremenoj umjetnosti“ u NSK

Izložba Žrtva Vukovara 1991. u suvremenoj umjetnosti otvorena je 17. studenoga 2021. godine u malome predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u organizaciji Ministarstva branitelja Republike Hrvatske i Hrvatskoga društva likovnih umjetnika. Izložbu je otvorio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Učenici i nastavnici Trgovačke i komercijalne škole “Davor Milas” iz Osijeka su pod vodstvom profesorice engleskog i njemačkog jezika Marinele Boras i profesorice hrvatskog jezika Marine Jukić obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

Priča o gradu

Priča o gradu

U Osnovnoj školi Bartola Kašića u Vinkovcima obilježen je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara (18. studenog) kroz radionice pod nazivom “Priča o gradu”. Radionice su pripremile i održale profesorice Ivana Spajić i Vlasta Pavlović Elez s učenicima 8. razreda.