prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Željana Zovko ugostila junior i senior ambasadore EPAS Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš

Povodom obilježavanja deset godina članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji Martina Jerković senior ambasadorica EPAS sudjelovala u pripremanju i organizacjii edukativnog putovanja za cijeli razred 17 učenika Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš smjer ekonomisti u Bruxelles s ciljem upoznavanja rada Europskokg parlamenta i aktivnosti koje provodi europarlamentarka Željana Zovko na čiji se poziv putovanje i realiziralo od 27. lipnja do 29. lipnja 2023. godine.

Tokom organiziranog posjeta Europskom parlamentu u pratnji asistenata europarlamentarke Željane Zovko učenici su mogli ponoviti i proširiti znanje o Europskoom parlamentu, povijesti EU, nadolazećim europarlamentarnim izborima od 06. do 09. lipnja 2024. godine, aktivnostima koje svakodnevno rade zastupnici a posebno europarlamentarka Željana Zovko s mjesta potpredsjednice kluba zastupnika europske pučke stranke.

Druženje se nastavilo na ručku u restoranu koji je u neposrednoj blizini europskog parlamenta. Učenici već unaprijed upoznati s radom i bogatom biografijom naše najpopularnije europarlamentarke kroz program EPAS koji im izvodi nastavnica senior ambasadorica Martina Jerković postavljali su pitanja iz različitih sfera njenog djelovanja od samih početaka u diplomaciji do danas. U pratnji učenika i nastavnice bio je i ravnatelj škole Hrvoje Pekas.

Za lijep boravak u Bruxellesu i upoznavanje samog centra grada cijela skupina bila je u stalnoj pratnji  djelatnica ureda europarlamentarke koji su koordinirano provodili sve aktivnosti plana posjeta.