prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Zlato na WorldSkills Croatia 2023.

Na ovogodišnjem Državnom natjecanju učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2023., u disciplini Tajničko poslovanje zlato je osvojila Lucija Tepuš, učenica Upravne škole Zagreb.

Na nedavno održanom Državnom natjecanju učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2023. u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, ukupno 405 učenika strukovnih škola iz svih dijelova Republike Hrvatske natjecalo se i odmjeravalo svoja znanja i vještine u čak 46 različitih strukovnih disciplina.

U natjecateljskoj disciplini Tajničko poslovanje sudjelovalo je deset natjecatelja iz Zadra, Varaždina, Slavonskog Broda, Rijeke, Osijeka, Zagreba, Zlatara, Pule, Vinkovaca i Bjelovara, a najbolja među njima bila je učenica Lucija Tepuš iz Upravne škole Zagreb.

Za osvajanja medalja u ovoj disciplini i ponosan izlazak na pobjednički tron od natjecatelja se tražilo demonstriranje i primjena ključnih znanja i vještina u njihovom budućem zanimanju kao što su vještina brzog i točnog desetoprstnog tipkanja, komunikacijske vještine i primjena uredskog bontona, razne računalne vještine, obavljanje komercijalnih i administrativnih poslova, organizacija i provedba poslovnog sastanka te temeljito poznavanje i pravilna primjena raznih zakonskih propisa i odredbi vezanih uz sudsko poslovanje i upravni postupak.

Prvo mjesto i zlatnu medalju osvojila je učenica Lucija Tepuš iz Upravne škole Zagreb, drugo mjesto i srebrnu medalju osvojila je natjecateljica Helena Rižmarić iz Gospodarske škole Varaždin, a treće mjesto i brončana medalja pripala je natjecateljici Tei Baranašić iz Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar.

Zlatna Lucija Tepuš iz Upravne škole Zagreb odmah nakon objave službenih rezultata iznijela je svoje prve dojmove, ali i udijelila nekoliko korisnih savjeta mlađim kolegama i učenicima koji namjeravaju pristupiti ovom natjecanju ubuduće te otkrila tajne sastojke recepta za uspjeh.

„Ključne su temeljite pripreme, ali treba i voljeti svoju struku u kojoj se natječete kako bi bili najbolji u svojoj disciplini kao ja danas. Dobro slušajte sve savjete svojih mentora te obratite pozornost na sve sitnice jer upravo one određuju koje ćete mjesto zauzeti na državnom ili bilo kojem drugom natjecanju. Za održavanje motivacije tijekom pripreme za natjecanje potreban je natjecateljski duh, ambicioznost, najbitniji su volja i trud te redovito vježbanje čak i kad nemamo volje. U trajnom sjećanju će mi osim iskustva sudjelovanja na državnom natjecanju ostati i upoznavanje s drugim natjecateljima, razgledavanje vještina iz drugih disciplina i taj nekakav osjećaj kojeg ću imati jednog dana na svom poslu kada pronađem prvi posao u struci.“ – Lucija Tepuš.

Više  fotografija i detalja o provedbi natjecanja u natjecateljskoj discipini Tajničko poslovanje možete pogledati na mrežnim stranicama škole domaćina Upravne škole Zagreb.