prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Zvrkova Ljetna online radionica kreativnog pisanja

Kreativni studio Zvrk kreće s novom, drugom Ljetnom online radionicom kreativnog pisanja koja će se održati od 15. srpnja do 15. kolovoza, a namijenjena je djeci i mladima od 9 do 18 godina.

U sklopu programa “Vrelo zavičaja” i u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Jastrebarskom i Kazalištem Škrabe, online radionice kreativnog pisanja održavale su se tijekom cijele prošle godine. Zbog toga što su bile online, na njima su sudjelovali mladi spisatelji iz mnogih dijelova Hrvatske te Bosne i Hercegovine pa su tako dobile i nacionalni karakter.

Svoje radove nastale u sklopu radionice mladi će pisci moći slati do sredine rujna. U razdoblju trajanja radionice svaki polaznik dobit će četiri spisateljska zadataka prilagođena pojedinom mladom spisatelju i spisateljici, njihovoj dobi, afinitetima i spisateljskim željama. Sve upute, obavijesti, informacije i napisani tekstovi razmjenjivat će se putem mailova i spisateljske WhatsApp grupe. Na radionici će svi prijavljeni uz detaljne upute i smjernice te vođeni svojom maštom i kreativnošću dobiti priliku istražiti razne spisateljske forme i načine pisanja.

Radionicu će voditi magistra komparativne književnosti Klementina Škrabe, a najbolji radovi nastali na radionici bit će nagrađeni i objavljeni u knjizi, zajedno s najboljim radovima nastalima na Zvrkovim radionicama pisanja prošle godine. Mladi pisci trebali su se naći u Jastrebarskom na prigodnoj svečanosti u prosincu 2020, no to je zbog pandemije odgođeno. Nadamo se da će se ove godine susret svih spisatelja održati te da će oni pritom dobiti priliku upoznati se i uživo, ali i u ruke primiti knjigu sa svojim radovima.

O kvaliteti radova koji će nastati za vrijeme ove radionice odlučivat će stručni žiri u sastavu književnica Sonja Zubović, autorica knjige “Liječnici jaskanskog kraja” i članica Čitalačkog kluba žena “Večera uz knjigu” Dunja Čop te književnik Nino Škrabe.

Program “Vrelo zavičaja” kojem je cilj poticanje čitanja i pisanja kod djece i mladih provodi se od 2018. godine. U sklopu programa održan je do sada velik broj radionica kreativnog pisanja u osnovnim školama u Jastrebarskom, Klinča Selima i online te postavljene tri Male besplatne knjižnice. Program su do sada podržali Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Zagrebačka županija, Društvo hrvatskih književnika, Grad Jastrebarsko i Općina Klinča Sela.

Za sudjelovanje u radu ove online radionice kreativnog pisanja roditelji svoju djecu mogu prijaviti do srijede, 14. srpnja, u 20 sati, na e-adresi kreativni.studio.zvrk@gmail.com. Sudjelovanje je besplatno, a broj prijava je ograničen!