prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

10. Znanstveni piknik u Gornjoj Stubici

Znanstveni piknik je projekt popularizacije znanosti i umjetnosti. Program Znanstvenog piknika sastoji se od niza predavanja, prezentacija, radionica, znanstvenih show programa, kazališnih edukacijskih predstava i sličnih interaktivno-edukativnih i umjetničkih formata. Učenice Osnovne škole “Antun i Stjepan Radić” zajedno s učiteljicom i knjižničarkom predstavile su školu u radionici izrade sapuna.

10. međunarodni Znanstveni piknik održao se u Gornjoj Stubici, u parku dvorca Oršić u kojem je smješten Muzej Seljačke bune od 24. do 25. rujna 2021. godine. Učiteljica Jelena Cvijović i knjižničarka dr.sc. Anita Tufekčić, zajedno s dvije učenice Indirom Zahirović (4. a) i Asyom Ahmetović (4. a) bile su edukatorice i voditeljice radionice izrade sapuna. Cjelokupan proces izrade sapuna odvija se u par etapa i za samo pola sata možete napraviti svoj sapun. Svi posjetitelji štanda imali su priliku napraviti sapun kojeg su ponijeli kući. Ovo je na neki način i promocija i nastavak prošlogodišnjeg projekta “UZBRDO” gdje su učenici naučili kako izraditi sapun. Također, napravljen je i promotivni videozapis projekta koji se može pogledati na YouTubu na poveznici. 

Znanstveni piknik je projekt popularizacije znanosti i umjetnosti, međunarodno događanje na otvorenom ili u zatvorenom prostoru čiji je glavni cilj promovirati znanost u najširem smislu, ali i zainteresirati mlade ljude i one koji se tako osjećaju da odaberu znanost kao svoj životni poziv. Događanje je osmišljeno kao opušteno druženje sa znanošću pa je stoga i odabran format “piknika” – on najbolje predstavlja upravo ono što se želi poručiti: “ZNANOST JE ZABAVNA!”.