prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

16. Ogulinski Festival bajke

Festival bajke u Ogulinu održat će se od 11. do 13. lipnja, a publici će uz pripovijedanje kao okosnicu festivala, ponuditi i niz predstava, izvedbi uličnog teatra te kreativnih radionica.

Za vrijeme festivala koji kroz slavljenje bajke i bajkovitog stvaralaštva veliča ime najpoznatije hrvatske spisateljice za djecu Ivane Brlić-Mažuranić, rođene Ogulinke, gradske će ulice i trgovi poprimiti ruho festivalskih scena i postati poprište interakcije izvođača i publike, kreativnog stvaralaštva i pozitivne energije, najavljuju organizatori.

Pripovijedanje je u središtu festivalskoga programa pa organizatori uz ostalo najavljuju “Susret s Ivanom i Hansom kroz umjetničko pripovijedanje i igru” u izvedbi Marijane Mary Mrvoš, tu su i “Div i sreća” koje pripovijeda Sandra Vukoja, a najavljen je i gost iz Amerike Perry Ground s pričama iz daleka.

Osim svakodnevnoga pripovijedanja u Đulinom vrtu u prijepodnevnim i popodnevnim satima, ove je godine novost pripovijedanje na Kleku pa se tako u nedjelju u 12 sati može poslušati bajka “Vještica” u izvedbi Sabine Gvozdić.

Festival bajke otvara se u petak, 11. lipnja, kada će publika moći pogledati predstave “Sunce djever i Neva Nevičica” kazališta Mala scena i “Osmijeh, sreća, dječja lica i jedna priča pričalica” Šarenoga svijeta Zagreb.

Tijekom festivala moći će se pogledati niz predstava kazališta Mala scena, Šareni svijet, Vila Magic, Cirkultura, Kazališne udruge MIST, Udruge Kozlići, Plesne škole Alegria i Teatra Barakuda.

Tu su i radionice Escape the city, Izrada kraljevne krune, Vilinski kutak za izradu vilinskih vjenčića, Stakleno-drvena priča, Izrada cvijeća od najlon čarapa, Pišem svoju bajku, djeca do 9 godina moći će sudjelovati na Veselom turniru u tenisu, a na jezeru Sabljaci održat će se radionica izrade i puštanja zmajeva.

U subotu navečer održat će se Bajkoviti pub kviz Silvija Pleštine, a u nedjelju Izložba malih životinjica i izložba ptica u organizaciji udruga Krstokljun i Ogulinac.

Prošle je godine zbog epidemiološke situacije Festival bajke u Ogulinu s lipnja morao biti prebačen u rujan pa su ove godine organizatori odučili festival održati u dva termina te će se osim u lipnju festival održati i drugi vikend u rujnu.