prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Obilježavanje Međunarodnog dana tolerancije – online

Svake godine, povodom obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije (16. studenog) i Sveopćeg dječjeg dana (20. studenog), u Osnovnoj školi Domovinske zahvalnosti odvijaju se aktivnosti u sklopu školskog projekta. Ove godine, zbog epidemiološke situacije, odlučili su obilježavanje prebaciti online.

Pedagoginja Ivana Vidović i knjižničarka Marijana Blažević smislile su za učenice i učenike, ali i za kolegice i kolege, različite aktivnosti pomoću kojih se mogu prisjetiti zašto je važna tolerancija i što međusobno uvažavanje znači za sve.

1. Za utvrđivanje upoznatosti s osnovnim pojmovima koji se vežu uz toleranciju, autorice pozivaju da pristupite poveznici.

2. U ovom koraku, autorice omogućuju da zainteresirani pokušaju razvrstati ponuđene pojmove u 2 grupe (tolerancija i netolerancija) i ustvrde razlikuju li pojmove.

3. Autorice pozivaju na slaganje slagalice ovdje.

4. U ovaj obrazac pozivaju da napišete riječi koje ne pripadaju hrvatskom standardnom jeziku, odnosno one riječi koje čujete u svojim obiteljima, i njihovo objašnjenje. Nakon što prikupe određeni broj riječi, planiraju napraviti rječnik.

5. Na sljedećim stranicama, zainteresirani mogu pročitati i prisjetiti se bajki Ružno pače i Ljepotica i zvijer. Bajke govore kako okolina često prosuđuje prema izgledu, ali i upozoravaju kako to nije u redu. Nije važno kako netko izgleda, važna je osobnost. Bajke se nalaze na stranici eLektire, na koje je moguće prijaviti se svojim AAI@Edu.HR elektroničkim identitetom, kojega ste dobili u svojoj školi ili ustanovi.