prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

3. državno natjecanje srednjoškolaca u poznavanju prometnih propisa

I ove godine učenici Industrijske strojarske škole Zagreb ostvarili su zapažene rezultate na 3. državnom natjecanju srednjoškolaca u poznavanju prometnih propisa te su se kao škola plasirali na 6. mjesto, a dvjema mentoricama, Ivi Bojčić i Ivani Šutalo Dujmenović, dodijeljena je i plaketa ”Prijatelj djece u prometu”.

Prijatelji djece u prometu su, po odabiru učenika, najuspješniji profesori za doprinos u promicanju prometne kulture i poželjnog ponašanja u prometu učenika srednjih škola putem Prometne Učilice.

Ove godine državnom natjecanju pristupilo je 228 učenika Industrijske strojarske škole iz Zagreba te su ostvarili izvrstan uspjeh. Zauzeli su mjesto najbolje škole u Gradu Zagrebu, a šesto mjesto u Republici Hrvatskoj. Natjecanju su prisustvovali učenici 1. a, 1. b, 1. c, 1. d, 1. e, 1. f i 1. g razreda, zatim 2. a, 2. b, 2. c, 2. d, 2. e i 2. g razreda te 3. c, 3. d, 3. e, 3. f i 3. g razreda. Državno natjecanje srednjoškolaca u poznavanju prometnih propisa provodi se u sklopu preventivnog područja djelovanja Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa MUP-a “Promjena ponašanja sudionika u prometu”, segment “Edukacija u području sigurnosti prometa”, s ciljem poboljšanja ukupnog stanja sigurnosti cestovnog prometa i smanjenja broja stradavanja djece i mladih u prometu.

I ove godine natjecanje u poznavanju prometnih propisa organiziralo je i provelo Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, CARNET-om i poduzećem Moj Telekom d.o.o. koji je nositelj prava za Prometnu Učilicu.

Učenici škole, kao i do sada, registrirali su se na mrežnoj stranici Prometne Učilice putem AAI@EduHR elektroničkog identiteta, a koordinatori natjecanja na razini škole, uz ravnatelja Nenada Pavlinića bili su nastavnici Iva Bojčić, Josip Filić, Kristinka Lemaić, Mate Sabol, Ivana Macan, Meri Ružević, Sara Novak i Ivana Šutalo Dujmenović. Posebnu zahvalnicu za trud i rad s učenicima dobili su mentori Josip Filić, Kristinka Lemaić i Sara Novak.

Učenici su od 12. siječnja do 12. ožujka 2022. godine riješili osam tematskih ispita čiji ciljevi su:

  • kontinuirana edukacija srednjoškolaca u svrhu stjecanja odgovarajućeg prometnog znanja i prometne kulture te prihvaćanju temeljnih načela pravilnog ponašanja u prometu,
  • utjecaj na savjesno i odgovorno ponašanje mladih u prometu,
  • povećanje sigurnosti prometa kod ove skupine sudionika u prometu,
  • smanjenje broja stradalih u prometu.

Natjecanje u poznavanju prometnih propisa putem Prometne Učilice pridonosi prevenciji sigurnosti cestovnog prometa. Učenici stječu znanja i sigurnost u poznavanju i primjeni prometnih pravila i propisa te se osnažuju u poželjnom i ispravnom načinu sudjelovanja u prometu čime postaju i ostaju savjesni i odgovorni sudionici u prometu. Svakako se u natjecanje uključuju i sljedeće godine. Ovime u školu uvode nultu stopu stradanja djece u prometu i potičemo učenike da uz Prometnu Učilicu sigurno odrastaju.