prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

“60 otkucaja iz Vukovara”

Vukovarski gimnazijalci sudjelovali u emisiji “60 otkucaja – život mladih u Hrvatskoj i EU”.

Aktivnosti u području medijske pismenosti odgovor su na potrebe djece i mladih u vidu podrške u razumijevanju sigurnih i konstruktivnih načina korištenja medija. Stoga su se i vukovarski gimnazijalci uključili u radijsku emisiju Borisa Jokića “60 otkucaja – život mladih u Hrvatskoj i Europskoj uniji” na radiopostaji Yammat FM u sklopu “Glazbenog kurikuluma”. Ideja je pojačati glas mladih iz svih dijelova Hrvatske kroz dijalog o temama koje su djeci i mladima osobno i društveno važne. Tako su učenici Josip Žulj, Petra Vrabec i Dunja Mikolčević uz svoje mentorice Natašu Vinković i Sanju Pavlović Šijanović iznijeli svoja viđenja o životu mladih u Vukovaru, osobnim obrazovnim i karijernim planovima, aspiracijama i perspektivama. Progovorili su o pitanju identiteta, počevši od kvartovskog, gradskog, regionalnog, nacionalnog i europskog. Uz ove teme, učenici su izrazili svoj stav prema politici, izborima, demokraciji i njezinim izazovima. Emisija je trajala 60 minuta i sastojala se od šest dijelova razgovora od šest minuta između kojih su emitirane pjesme po izboru učenika. Uz vlastite glazbene stilove, učenici su progovorili i o svojim preferencijama, sportu i aktivnom životu te što je to, što u njima izaziva nemir i strast.

Iako je prvotna ideja bila provesti emisiju u Yammatovom kombiju s brojnim aktivnostima vezanim uz promociju radija kao medija, zbog epidemioloških razloga, razgovori su se odvijali putem Zoom platforme koja se pokazala mjestom na kojem je moguće razgovarati u opuštenom, otvorenom i iskrenom tonu.

Uz učenike i nastavnice vukovarske gimnazije, Boris Jokić ugostio je i zanimljivu sugovornicu iz javnoga života, porijeklom iz Vukovara, spisateljicu i pjesnikinju Ivanu Bodrožić, prepoznatljivu po svom prvom romanu “Hotel Zagorje”, za koji je dobila nagradu Kiklop za najbolje prozno djelo godine i učenike zajedno sa svojom mentoricom iz vukovarske Srednje tehničke škole Nikola Tesla. Svi zajedno imat će priliku doći u Zagreb i upoznati se s najnovijim tehnološkim i produkcijskim rješenjima i razgovarati s DJevima, novinarima, producentima, a i okušati se u vlastitim produkcijama.

Yammatov je glazbeni kurikulum glazbeno-zabavna autorska emisija u kojoj se kroz najave pjesama, govori o emocijama, vrijednostima, životnim putevima i ishodima. Razgovara se i o društvenim odnosima i kretanjima kroz promociju životnih vrijednosti: znanja, otvorenosti, integriteta, poduzetnosti, solidarnosti, mirotvorstva, kritičkog stava i nadasve slobodoljublja. Yammatov glazbeni kurikulum u programu Yammata emitira se na frekvenciji 102.5 MHz za šire područje grada Zagreba i putem Yammatovog audio playera.

Što vukovarski gimnazijalci misle o životu u Vukovaru i Hrvatskoj, kakvi su im planovi, o čemu čeznu, što ih smeta, kakvu glazbu slušaju i još puno toga, poslušajte u subotu, 27. veljače 2021.  godine u 19 sati.