prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Prijave za dubrovačku radionicu „“Otključaj tajne živog svijeta!”

„Otključaj tajne živog svijeta!” projekt je kojim se želi podići svijest djece o važnosti zaštite prirode i okoliša lokalnog područja. Upoznavanjem bioraznolikosti lokalnog staništa djeca će naučiti osnove terenskog rada (kako koristiti ključeve za raspoznavanje vrsta, kako loviti životinje koje nisu zaštićene, naučiti prepoznavati karakteristične biljne i životinjske vrste lokalnog područja) i usvojiti teorijsko znanje o biologiji lokalnog područja (razlika između invazivnih, autohtonih i alohtonih vrsta, upoznavanje sa životnim ciklusima).

Osim toga, očekuje se da će djeca naučiti kritički razmišljati, funkcionirati u timu i doživjeti istraživački rad iz prve ruke. Naučit će izračunavati svoj ekološki otisak i tako izravno zaključiti kako mogu smanjiti svoj doprinos zagađenja lokalne i globalne prirode, naučit će se koristiti mrežnim resursima za stjecanje provjerenog, stručnog znanja za korištenje u nastavi i u svakodnevnom životu. 

Uz obilje novog znanja, djecu očekuju i timske, kreativne igre, zabavna i opuštena atmosfera i mnoštvo zabave na otvorenom, u prirodi. Pozivaju se svi roditelji da prijave svoje zainteresirane osnovnoškolce, a osnovne informacije o radionici, dostupne su na službenoj poveznici.

Radionica je besplatna, a prijave su moguće na e-adresu kristina.duvnjak@bioteka.hr u kojoj je potrebno navesti ime, prezime, godine djeteta i kontakt telefon roditelja.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Biologija.com.hr.