prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

“A Happy Lesson: Valuable Tips to Create a Joyful Classroom”

U sklopu Erasmus akreditiranog projekta na temu „Prevention of bullying“ učiteljica Daniela Žižanović iz OŠ Pantovčak sudjelovala je na stručnom usavršavanju na tečaju “A Happy Lesson: Valuable Tips to Create a Joyful Classroom” koji se održao u Cefalu od 10. srpnja do 15. srpnja 2023. godine.

U organizaciji agencije Europass Teacher Academy tečaj “A Happy Lesson: Valuable Tips to Create a Joyful Classroom”  održao se u srpnju 2023. godine u Italiji na prekrasnoj Siciliji u gradu Cefalu. Sudjelovalo je 14 učitelja iz Poljske, Austrije, Slovenije, Njemačke i Hrvatske.

erasmus, cefalu

Na šestodnevnom tečaju učitelji su se predstavili, međusobno upoznali i razmijenili svoja iskustva rada u školama. Kroz razne radionice i igre naučili su kako pozitivno i sretno okruženje u razredu pozitivno utječe na međusobno povezivanje učenika, učenje i boravak u školi. Povezivanjem učenika i stvaranjem pozitivnog okruženja smanjuje se pojava neželjenih ponašanja među učenicima što pozitivno utječe na disciplinu razreda.

U današnje vrijeme učitelji se često susreću s izazovom kako motivirati i angažirati učenike na nastavi. Ovaj tečaj je učiteljima omogućio da nauče kako u nastavni proces integrirati i evaluirati igre i aktivnosti koje smanjuju dosadu i povećavanju motivaciju i angažiranost učenika na nastavi.

Kroz sve igre i aktivnosti tečaja provlačile su se  “4C” kompetencije: kreativnost, kritičko mišljenje, komunikacija i suradnja. Svaka igra je imala jednu ili više “4C” kompetencija. Što omogućuje učitelju da igra ne bude samo zabava već da ima i edukativnu svrhu.

Tečaj “A Happy Lesson: Valuable Tips to Create a Joyful Classroom” bio je vrlo poučan, dinamičan i dobro strukturiran.  Učitelji su na kraju tečaja proširili svoja znanja i naučili nove edukativne igre.

Po završetku tečaja učitelji su dobili certifikate i posjetiti  Roccu Cefalu. Stijenu iznad prekrasnog Sicilijanskog grada Cefalua koja dominira cijelim područjem. Na njenom vrhu nalaze ostaci starog dvorca,  obrambenih zidina,  te ruševine  Dianinog hram.