prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Aktivno učenje engleskog jezika i zabava u prirodi

Poučavanje engleskog jezika uz igre na otvorenom postaje sve popularnije jer kombinira učenje jezika s tjelesnom aktivnošću i zabavom u prirodi. Kako se bliži kraj nastavne godine, a dani postaju sve topliji, svi su željni boravka na svježem zraku i učitelji osmišljavaju razne aktivnosti za učenike na školskom igralištu, parku i sl. Umjesto tradicionalnog pristupa učenju jezika u učionici, ova metoda omogućuje učenicima da steknu jezične vještine kroz autentične i interaktivne aktivnosti na otvorenom. Igre na otvorenom pružaju brojne prednosti učenicima, uključujući stimulaciju kreativnosti, jačanje timskog rada, poboljšanje komunikacijskih vještina i povezivanje s prirodom.

Jedna od ključnih prednosti poučavanja engleskog jezika uz igre na otvorenom je aktivno učenje. Umjesto da sjede pasivno u učionici, učenici se kreću, istražuju i sudjeluju u različitim aktivnostima koje zahtijevaju upotrebu engleskog jezika. To može uključivati ​​igre poput skrivanja, traganja za predmetima, vođenja timova i rješavanja zagonetki, gdje jezične vještine postaju sredstvo za postizanje ciljeva igre. Ova vrsta aktivnog učenja potiče učenike da koriste jezik na praktičan način, što pomaže učvršćivanju jezičnih znanja i razvijanju samopouzdanja u komunikaciji na engleskom jeziku.

Poučavanje engleskog jezika uz igre na otvorenom također potiče timski rad i suradnju među učenicima. Kroz igre i aktivnosti na otvorenom, učenici se dijele u timove i rade zajedno kako bi postigli zajedničke ciljeve. To zahtijeva komunikaciju, međusobno slušanje i razumijevanje, te dijeljenje ideja i resursa na engleskom jeziku. Kroz timski rad, učenici uče vrijednost suradnje, poštovanja tuđih mišljenja i zajedničkog postizanja ciljeva, što su vještine koje su korisne u svim aspektima života.

Evo i nekoliko ideja igara kojima možete uspješno poučavati engleski jezik na otvorenom:

Lov na blago (Treasure Hunt): organizirajte igru lova na blago u kojoj učenici moraju riješiti zagonetke, dešifrirati poruke ili slijediti tragove kako bi pronašli skriveno blago. Ova aktivnost potiče učenike da koriste engleski jezik za komunikaciju i suradnju u timu dok rješavaju zadatke. Moguće je i kombinirati ovu igru s korištenjem mobilnog uređaja kojim će učenici očitati QR kod i na taj način otkriti zadatak igre.

Istraživanje prirode (Scavenger Hunt): izvedite učenike na šetnju prirodom i potaknite ih da promatraju okolinu. Zatim možete organizirati aktivnosti poput bilježenja biljaka i životinja koje susreću, opisivanja prirodnih fenomena na engleskom jeziku ili izvođenja malih eksperimenata. Ovo je odlična prilika za učenike da primijene svoje jezične vještine u stvarnom kontekstu.

Sportske igre (Sport games): upotrijebite sportske igre kao način da učenici prakticiraju engleski jezik. Možete organizirati nogometnu utakmicu ili košarkaški turnir, ali uz uvjet da se komunikacija odvija na engleskom jeziku. Učenici mogu koristiti fraze za dogovaranje, davanje uputa ili izražavanje emocija tijekom igre.

Tradicionalne igre (Traditional games): odigrajte s učenicima neke stare igre npr. Hide and Seek- igra skrivača, Playing Tag- igra lovice, What’s the Time Mr. Wolf?- Gospodine Vuče, koliko je sati?, Marbles- igra s pikulama, Skipping Rope-preskakanje užeta, igra Elastic- Gumi, gumi, Hopscotch- igra školice, Kite flying- puštanje zmaja i dr.

Igranje uloga: organizirajte igru uloga u kojoj učenici preuzimaju različite uloge i simuliraju situacije iz stvarnog života. Na primjer, mogu se pretvarati da su putnici i agenti putničke agencije, ili da su prodavači i kupci na tržnici. Ova aktivnost potiče učenike da koriste engleski jezik za komunikaciju i rješavanje svakodnevnih situacija.

Piknik na engleskom jeziku: organizirajte piknik na kojem se koristi engleski jezik. Učenici mogu pripremati hranu i pića, komunicirati s ostalima na engleskom jeziku, igrati igre na otvorenom i razgovarati o različitim temama. Ova aktivnost pruža opuštenu i zabavnu atmosferu za učenje jezika.

Važno je prilagoditi igre i aktivnosti prema jezičnom nivou i interesima učenika. Kroz ove aktivnosti, učenici će imati priliku prakticirati engleski jezik na zabavan i interaktivan način, što će im pomoći u usvajanju jezičnih vještina i razvijanju samopouzdanja u komunikaciji na engleskom jeziku. Prirodno okruženje igara na otvorenom također pruža jedinstvenu priliku da se učenici povežu s prirodom i svijetom oko sebe.