prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Božićna čarolija u virtualnoj učionici

Učenike Srednje strukovne škole bana Josipa Jelačića Sinj prelazak na online nastavu nije obeshrabrio u pripremama za nadolazeće blagdane, nego su aktivno nastavili s projektnim aktivnostima u virtualnoj učionici. Učenici su osmislili projekt “Božićna čarolija u virtualnoj učionici” i pozvali sve učenike, nastavnike i roditelje da proslave blagdane zajedno “u novom normalnom”.

Zadnji dan škole su izvršili sve potrebne pripreme za blagdansku čaroliju. Učenici 2. a razreda koji se obrazuju za zanimanje ekonomist su osmislili niz projektnih aktivnosti uoči novogodišnjih blagdana. Božićne čestitke su izradili koristeći suvremene digitalne alate i inovativne metode učenja. Koncept obrnute učionice je metoda koju učenici vrlo rado koriste za rad projektnih aktivnosti kod kuće. Sve aktivnosti su pratili i koordinirali nastavnik informatike Željko Cvitković-Đone, prof. mentor i nastavnica Društveno odgovornog poslovanja, Nada Ratković, prof. mentor.

slika učenika u razreduUčenici su kod kuće izradili kreativne i inovativne interaktivne uradke, a u razredu prije prelaska na online nastavu lijepom zajedničkom fotografijom svima zaželjeli sretne blagdane, a ponajviše zdravlja.

Učenici 2. a razreda s nastavnikom Informatike su izradili Božićnu čestitku za školu. S nastavnicom Nadom Ratković, učenici su izradili virtualnu izložbu “Proslavimo blagdane zajedno” i predstavili je na digitalnoj virtualnoj ploči Padlet.

Učenički kreativni i inovativni interaktivni radovi, prezentacije, audio i videozapisi, digitalni posteri i brošure, umjetničke slike, stripovi, umne mape i plakati su izrađeni u raznim digitalnim 2.0 alatima: Canva, Powtoon, Popplet, MS Powerpoint, Prezzi, Glogster, Piktochart, Youtube i dr.

Kritičkim mišljenjem i pouzdanom uporabom novih digitalnih tehnologija učenici jačaju digitalne kompetencije koje su im neophodne za razmjenu i traženje informacija, komunikaciju i za rješavanje osnovnih problema u svim aspektima života. Učenica Laura Radanović posebno je izradila Božićnu čestitku za sve nastavnike, stručne suradnike, roditelje i učenike škole. U ovom primjeru dobre prakse, ostvareni su zadani odgojno-obrazovni ishodi i očekivanja međupredmetnih tema što su učenici svojim radovima objasnili, predstavili i prezentirali na uvijek poseban i jedinstven način. Učenici 2.a razreda Srednje strukovne škole bana Josipa Jelačića Sinj poručuju: Proslavimo blagdane zajedno!