prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Božićne aktivnosti u Srednjoj školi Vrbovec

U Srednjoj školi Vrbovec nastavnice engleskog jezika Jasna Dobrotić i Anica Fintić odlučile su obilježiti adventsko vrijeme nizom aktivnosti za učenike škole, a djelomično i za nastavnike. U aktivnostima su sudjelovali učenici 1. a, 1. b, 2. a i 2. b razreda (opća gimnazija), 1. f i 2. f razreda (smjer prodavač) te 2. e razreda (smjer kuhar).

Dio učenika 1. b razreda je u četvrtak, 26. studenog 2020. godine, prije početka došašća izradio plakat u obliku adventskog kalendara s prozorčićima koji su bili namijenjeni tome da ih učenici svaki dan otvaraju i pročitaju ideju ili prijedlog dobrog djela za taj dan u predvorju škole. Odmah s početkom prosinca, škola je započela s nastavom na daljinu. Nastavnicama je bilo žao da nitko ne dobije priliku vidjeti plakat, i da čekaju svoju iduće godine. Stoga su odlučili izraditi digitalnu verziju kalendara i pretvoriti ga u “adventski izazov”, tj. svaki dan pokušati zbilja napraviti ono što piše. Obećali su nagrade svim sudionicima (uključujući i nastavnike škole, ukoliko su se odlučili pridružiti). Učenici su svaki dan trebali voditi dnevnik s kratkim unosom na engleskom jeziku za taj dan i opisom kako su izvršili pojedinu aktivnost, a fotografije su bile vrlo poželjan dodatak njihovim zapisima. Također, mogli su preskočiti dvije do tri aktivnosti ukoliko su im bile u potpunosti neizvedive, i bilo im je dozvoljeno do Nove godine da odrade sve aktivnosti, ako ipak zbog drugih obveza nisu stizali tijekom adventa.

Adventski kalendar obogatili su dodatnim aktivnostima poput izrade digitalne društvene igre s 2. b razredom “Christmas Board Game”. Učenici 1. f i 2. f razreda (smjer prodavač) zajedno s učenicima 2. e razreda (smjer kuhar) izradili su plakate s novogodišnjim odlukama. Učenici 1. a, 1. b, 2. a i 2. b razreda izradili su božićne čestitke koje su poslali nastavnicima. Nastavnica Anica Fintić je za zadnji tjedan nastave za učenike kreirala natjecanje u obliku božićnog kviza. Iako se tijekom prosinca nije bilo nastave uživo, to ih nije spriječilo da se zajedno vesele, obilježe adventsko razdoblje i podijele optimizam i nadu za bolju 2021. godinu!